Početna Savjeti Makeup Imate li topli, hladni ili neutralni podton kože? Evo kako to možete saznati!

Imate li topli, hladni ili neutralni podton kože? Evo kako to možete saznati!

09.05.2024

Makeup

Poznavanje podtona kože pomaže u odabiru pudera i paleta boja koje najbolje pristaju i nadopunjuju vaš ton kože.

U idealnom svijetu, nitko od nas ne bi posegnuo za puderom jer bismo imali besprijekoran ten bez pjega, prištića, akni i sl..., ali u stvarnosti, puder je čest izbor — i nema goreg ako su vidljivi tragovi od make up-a. Prava nijansa pudera trebala bi se neprimjetno stopiti s vašom kožom. U čemu je tajna? U pronalasku savršenog podtona kože! Podton kože utječe na to hoće li ten izgledati blijedo i isprano ili svježe i mladoliko.

Što je ton, a što podton kože?

Ton kože je boja površinskog sloja kože, dok je podton kože boja koja se nalazi ispod njezine površine te može biti topli, hladni ili neutralni. Za razliku od tona kože, koji se mijenja zbog sunca, zdravstvenih problema, dobi, kao rezultat tretmana (lasera, mikrodermoabrazije) ili proizvoda za njegu kože, podton se ne mijenja. S vremenom može postati uočljiviji, ali podton s kojim ste rođeni je podton koji zadržavate.

Koje su različite vrste podtona?

Postoje tri vrste podtona: topli, hladni i neutralni.

  • Topli podton

Topli podtonovi kreću se od boje breskve do žute i zlatne boje. Neki ljudi s toplim podtonovima također imaju blijedu kožu.

  • Hladni podton

Hladni podtonovi uključuju ružičaste, crvene i plavkaste nijanse.

  • Neutralni podton

Podrazumijeva savršen omjer toplih i hladnih nijansi te je gotovo jednak kao i ton kože.

Kako otkriti podton svoje kože?

Postoji nekoliko trikova koji mogu pomoći u otkrivanju podtona kože:

  • Provjerite svoje vene

Provjerite vene koje prolaze duž unutarnje strane vaše podlaktice. Ako je koža topla, vene će biti zelene. Ako su vene plave, ispod prozirnije, svjetlije kože, znači da je vaš ten hladan.

  • Razmislite koje boje vam najbolje pristaju

Evo još jednog trika koji možete napraviti dok prebirete po svom ormaru. Ako izgledate najbolje u bojama poput plave, imate hladne podtonove. Ako vam bolje pristaju nijanse poput žute, imate tople podtonove. A, ako ste sretnica kojoj odgovaraju sve nijanse, onda imate neutralne podtonove.

Kako odabrati prave proizvode za podton vaše kože?

Tako što ćete dvije različite nijanse podloge ili korektora nanijeti uz liniju čeljusti i vrata, ostaviti minutu da se osuši, a nakon toga odabrati onu nijansu koja nestaje na vašoj koži. Tijekom ovog testa budite na dnevnom svjetlu, jer ćete tako moći odabrati pravi proizvod.

Savjeti vizažista

Poznavanje podtona kože i odabir proizvoda koji ga nadopunjuju mogu znatno poboljšati cjelokupni izgled. Zato donosimo savjete vizažista koji savjetuju kako odabrati proizvode za svaki podton.

  • Topli podtonovi

Ako imate tople podtonove, potražite puder koji je blago žuti. Za ostale proizvode, poput sjenila i rumenila, potražite smeđe, zlatne, brončane, pa čak i bakrene nijanse.

  • Hladni podtonovi

Ako imate hladne podtonove, odlučite se za puder koji u bočici izgleda blago ružičasto. Kada kupujete druge proizvode, držite se nijansi poput crvene, ružičaste i ljubičaste.

  • Neutralni podtonovi

Osobe s neutralnim podtonovima obično izgledaju najbolje s puderom koji ne izgleda pretjerano ružičasto ili pretjerano žuto — odlična opcija je puder boje breskve. Kupujete druge proizvode? Isprobajte nude, ljubičaste, ružičaste nijanse, boje šampanjca, nježno plave, pa čak i boje mente.

Nemojte se zanositi pretjeranim razmišljanjem o svom podtonu. Dobra podloga koja odgovara vašem tenu učinit će vaš izgled savršenim.

Preporuka proizvoda:

Malu Wilz Longwear Foundation 30ml

Malu Wilz Longwear Foundation 30ml

Dugotrajni tekući puder bez ulja.

 

Malu Wilz Natural Finish Foundation 30ml

Malu Wilz Natural Finish Foundation 30ml

Tekući puder za lice

 

Malu Wilz Velvet Touch Foundation

Malu Wilz Velvet Touch Foundation

Tekuća anti age make up podloga s reflektirajućim pigmentima.

 

Malu Wilz Natural Beauty Day Cream 40ml

Malu Wilz Natural Beauty Day Cream 40ml

Dnevna tonirana krema za lice sa zaštitnim faktorom SPF10.