Početna Savjeti Makeup Kako koristiti make up kistove i ne uništiti ih?

Kako koristiti make up kistove i ne uništiti ih?

13.10.2023

Makeup

Make up kistovi su investicija. Za razliku od make up-a, nemaju rok trajanja, ali imaju vijek trajanja: kada kistovi više ne funkcioniraju ispravno, trebali bismo ih zamijeniti. Ako se brinemo o njima, mogu trajati jako dugo. Dakle, što možemo učiniti da traju što je duže moguće?

Ako pravilno koristimo make up kistove s pravim proizvodima učinit ćemo veliku razliku. 

Nisu svi make up kistovi napravljeni na isti način. Tehnike se razlikuju ovisno o proizvođaču. Najosjetljiviji dijelovi kista su dlake i ispod dlaka gdje se nalazi ljepilo. Ako se dlake pretjerano pritišću, mogu se slomiti ili će ljepilo oslabjeti, a četkica će se početi odljepljivati.

Pravilno korištenje make up kistova

Pogrešni make up kist s pogrešnim proizvodom može dovesti oštećenja. Na primjer, nanošenje tekućeg pudera često zahtijeva jači (gušći, čvršći) kist za podizanje i blendanje proizvoda. Kada vršimo pritisak na vrh kista, bilo na proizvod ili na kožu, neki će kistovi podnijeti pritisak bolje od drugih. Pretjerani pritisak i agresivni pokreti neizbježno će uzrokovati lom.

Stoga imajte na umu kada nanosite tekućine ili kreme: ako se dlake previše savijaju ili ih morate agresivno trljati da biste nešto postigli, vrijeme je da promijenite kist.

Pranje može uzrokovati štetu

Korištenje krema i tekućih proizvoda također zahtijeva od nas češće pranje četkica. Nakon što operete kistove, ne pritišćite previše kist koji se nije potpuno osušio, jer to može promijeniti stabilnost gdje su dlake zalijepljene za dršku. Područje ljepila mora biti potpuno osušeno prije nego ponovno upotrijebimo kist.

Zbog toga, ne preporučamo osjetljive kistove za tekućine i kreme, čak i ako se čini da dobro funkcioniraju s tim formulama.

U nastavku pročitajte koje make up kistove koristiti s kojim make up-om.

EYE SHADOW BRUSH LARGE

Profesionalni kist za nanošenje sjenila. Velika četkica prilagođena je nanošenju na velike površine, a pogodan je za puderasta i kremasta sjenila.

 

EYE SHADOW BRUSH SMALL

Profesionalni kist za nanošenje sjenila. Mala četkica omogućuje precizno naglašavanje boja. Pogodan za puderasta i kremasta sjenila.

EYE SHADOW BLENDING BRUSH

Idealan kist za sjenčanje i blendanje sjenila te za zamućivanje oštrih prijelaza i kontura. Pogodan za puderasta sjenila.

EYE LINER BRUSH

Profesionalni kist za nanošenje tuša. Iznimno tanki vrh omogućuje savršeno precizno nanošenje.

MAKE UP BRUSH

Kist osmišljen za optimalno nanošenje tekućeg make up-a. Plosnata i zaobljena četkica omogućuje ravnomjerno i brzo nanošenje podloge.

KABUKI BRUSH

Idealan kist za nanošenje pudera u prahu i mineralnih podloga. Ravnomjerno blenda puderasti make up u kožu za prirodan izgled tena.

POWDER BRUSH

Kist za nanošenje kompaktnih i pudera u prahu. Voluminozni i zaobljeni oblik četkice omogućuje lako blendanje, čime se izbjegavaju oštre konture. Za ugodno nanošenje na cijelu površinu lica.

LIP BRUSH

Kist za nanošenje ruža. Tanki vrh jamči savršeno oblikovane usne s preciznim konturama.

Nekoliko najboljih postupaka za čišćenje kistova

Što možemo učiniti da produljimo trajnost make up kistova kada ih želimo nastaviti koristiti s kremama i tekućinama?

  • Provjerite jesu li četke suhe prije ponovne uporabe. Pritisak na kist koji nije potpuno suh mogao bi promijeniti stabilnost kista.
  • Izbjegavajte iskušenje da se igrate s kistom ili ih povlačite dok se kist još suši, područje ljepila mora biti potpuno suho prije nego što ga opteretimo.
  • Spremite ih tek kada su potpuno suhe. Vlaga je loša za kistove pa što se brže osuše, to bolje. Nemojte ih sušiti na izravnoj sunčevoj svjetlosti ili sušilom za kosu, samo ih položite da se suše u dobro prozračenoj prostoriji.
  • Između korištenja, obrišite ih nježnom krpom od mikrovlakana kako biste uklonili višak proizvoda i bakterije.