Početna Savjeti Makeup Smokey eyes šminka za oči

Smokey eyes šminka za oči

28.01.2014

Makeup

„Smokey eyes“ opisuje najzavodljiviji izgled šminke. Takav izgled vidite na svakom crvenom tepihu na svijetu, na glamuroznim zabavama i balovima. Ova tehnika šminkanja stvara nevjerojatno dubok pogled jer dramatično intenzivira kontrast između bjeline u oku, te skreće pažnju na šarenicu.

Taj je izgled vrlo uzbudljiv i izrazito ženstven. Trik kod šminkanja smokey eyes jest u slaganju slojeva različitih boja jednu na drugu dok ne dobijete željeni intenzivni učinak. Tradicionalno se koriste tamne boje kao što je smeđa i crna, ali može se napraviti i s različitim bojama, kao što je ljubičasta ili zelena.

Tko može nositi smokey eyes?
Bilo koja žena koja želi isprobati ekstravagantan, senzualan izgled. Ipak, potrebno je malo hrabrosti budući da takva šminka privlači pažnju na onoga tko ju nosi. Ne preporuča se za opuštene vjeđe jer će oči izgledati još više upale.

Kakav modni stil se može kombinirati sa šminkom smokey eyes?
Ovaj stil izvrsno paše uz elegantne večernje haljine, ali također odgovara rock ili punk stilu odijevanja.

Kada se ova šminka može nositi?
Za veliki večernji izlazak. Ovaj izgled nije prikladan za dnevni izlazak, ili se pak treba našminkati suptilnije (smeđe, ljubičasto). Smokey eyes šminka nije prikladna za rad u uredu.

Korak 1.
Priprema izgleda „smokey eyes“: Nakon podloge, nanesite bazu sjenila za oči na cijeli pokretni dio vjeđe te lagano nanesite puder ispod obrva kako biste kasnije olakšali stapanje boja.

Korak 2.
Mekom Kohl Pencil olovkom za oči obrubite cijelo oko uz liniju trepavica, do suznog otvora na unutrašnjem kutu oka. Napravite deblju liniju te spojite gornju i donju liniju na vanjskim rubovima.

Korak 3.
Omekšajte vanjsku liniju sa mekom četkicom. Linija na gornjoj pokretnoj vjeđi treba biti deblja od one ispod oka.

Korak 4.
Uzmite mat bež sjenilo i nanesite ga vrlo lagano ispod obrva s velikom četkom za sjenilo.

Korak 5.
Sada uzmite srednjesmeđe do tamnosmeđe sjenilo i nanesite ga od pregiba vjeđe do linije trepavica. Povežite boju s linijom Kohl olovke. Također nanesite smeđe sjenilo uz liniju olovke na donjoj liniji trepavica.

Korak 6.
Stopite smeđe sjenilo po naboru vjeđe prema obrvi pomoću velike četke. Također stopite konturu uz donju liniju trepavica.

Korak 7.
Sada pažljivo primijenite crno sjenilo s velikom četkom. Ovaj put započnite od unutrašnjeg kuta oka i nanosite sjenilo prema vanjskom dijelu uz liniju trepavica kako biste stvorili nježan prijelaz u smeđu nijansu.

Korak 8.
Pomoću okrugle četkice za sjenilo nanesite malo crnog sjenila ispod linije donje vjeđe.

Korak 9.
Kako biste dodatno naglasili liniju oka, nanesite tuš za oči. Time ćete dobiti na dubini.

Korak 10.
Nanesite debeli sloj tamnocrne maskare. Preporučamo našu Jean Klebert Gil Cagne Double Effect maskaru ili Malu Wilz XL Revolution maskaru za ovakav izgled.

PROFESIONALNI SAVJETI:

Mat sjenila izgledaju više mistično i služe kao primjer za smokey eye. Međutim, mat boje također imaju više pigmenta, pa je s njima teže raditi i teže ih je stapati. Započnite šminkanje s duginim bojama ili sa sjajnim sjenilima. Lakše ih je nanijeti i stapati. Kod izrazito svijetlih šarenica, izbjegavajte crnu boju jer će se činiti da je šarenica nestala. Umjesto toga, koristite smeđe nijanse. Nanošenje teške šminke može uzrokovati svrbež kod osoba s vrlo osjetljivom kožom.