Početna Savjeti Njega lica i tijela 10 godina mlađi s gimnastikom lica

10 godina mlađi s gimnastikom lica

29.11.2012

Njega lica i tijela

Vrlo često me moje klijentice u salonu pitaju što sam učinila s licem. Velik je broj mojih klijentica bio uvjeren da sam se podvrgnula kirurškom liftingu lica. Ta znatiželja bila mi je uvijek simpatična, a ujedno i potvrda da se rezultati gimnastike lica vide.

Bilo bi prekrasno da naše lice i naš vrat do kraja života sačuvaju mladenački oblik i svježinu, koža napetost i zdravu boju. Ali vrijeme utiskuje tragove, obrisi i svježina blijede, napetost kože popušta. Kad razmišljate o njezi lica i pokušavate pronaći najbolji način koji će usporiti starenje, izbrisati tragove godina, vjerojatno najprije razmišljate o kremi koja će što brže s kože izbrisati bore. Razumljivo, jer upravo se na koži najbolje vide sve promjene do kojih godinama dolazi u njenoj strukturi. Ali, u potrazi za boljim izgledom možda zaboravljate da je stanje kože odraz struktura koje su neposredno ispod kože - mišića. Da nemamo mišiće, naše bi lice bilo nepomično poput maske, bezizražajno, ne bismo se mogli smijati, ne bismo mogli govoriti. U usporedbi s ostalim mišićima tijela mišići lica su tanji, manji i vrlo brzo reagiraju na vježbe, a to znaći da ih se vrlo brzo može ojačati. Osim toga, na licu je sloj potkožnog masnog tkiva znatno tanji u usporedbi s drugim dijelovima tijela, dakle lakše upravljamo mišićima lica. A kako upravo o mišićima uvelike ovise obline i punoća lica, o njima ovisi i napetost kože, njen svjež i vitalan izgled. Slabljenje kompaktnosti i elastičnosti kože, koje je prirodno, uvelike možemo nadoknaditi ako očvrsnemo mišiće vježbanjem.

U knjizi 'Kako zaustaviti starenje'  zanimaju nas poprečno-prugasti mišići koji su povezani s kožom i nazivaju se kožni mišići. Ako želimo spriječiti slabljenje i atrofiju, pojave koje su prirodno povezane sa starenjem, moramo vježbati mišiće lica.

Za vježbe lica nije potrebna nikakva sprava, specijalno znanje i mjesto ili neko posebno vrijeme. Vježbati možete već ujutro, u krevetu, prije ustajanja, tijekom dana, dok radite na kompjutoru, gledate TV, ...

Vaša,

mr.ph.Seka Zebić,

Malu Wilz edukator - 091 3882 077