Početna Savjeti Njega lica i tijela 6 učinkovitih načina kako se riješiti podočnjaka

6 učinkovitih načina kako se riješiti podočnjaka

12.05.2023

Njega lica i tijela

Svako jutro se budite s podočnjacima ispod očiju, unatoč tome što ste se naspavali? Isprobali ste već hrpu preparata, ali niti jedan ne pomaže prikriti ih...

Otkrivamo 6 učinkovitih načina kako se riješiti dugogodišnjih neprijatelja na licu!

Što uzrokuje vrećice ispod očiju?

  • Genetika
  • Konzumacija prevelike količine slane hrane uzrokuje zadržavanje vode i dovodi do oticanja.
  • Neka zdravstvena stanja poput problema sa štitnjačom.
  • Starenjem gubimo čvrstoću kože i mišića.
  • Začepljenost i upala uzrokovana alergijama ponekad mogu dodatno pogoršati problem s podočnjacima.

Čak ni najbolja navika ne može promijeniti gene...

Kakvu ćemo kožu imati i kako ćemo izgledati kad ostarimo određuje genetika. Isto tako, ni najbolja beauty rutina ne može promijeniti vaše gene. Osobe koje su svjetlije puti ili imaju tanku kožu, kapilare i podočnjaci su vidljiviji nego drugima. Razlog tome je što se na tim području nakuplja sve više i više krvi, osjetljive kapilare se počinju istezati i naprezati zbog težine – to dovodi do tamnih podočnjaka.

Osim genetikom, prirodnim procesom starenja, izlaganja suncu, podočnjaci mogu biti uzrokovani i alergijama. Alergija na prašinu, plijesan ili sezonske alergije poput proljetnih, pokreću oslobađanje histamina koji izaziva upalnu reakciju.

Što nam boja može reći o podočnjacima?

Tamni podočnjaci nastaju zbog razgradnje krvi koja se s vremenom nakuplja ispod očiju.

Plavi podočnjaci pokazatelj su da nam treba više sna, a mogu biti posljedica stresa i umora. Ljubičasti podočnjaci su uglavnom naslijeđeni.

Bez obzira na boju, zbog podočnjaka izgledamo iscrpljeno, umorno i starije. Zato nastavite čitati i saznajte kako ih možete ublažiti.

Kako njegovati područje oko očiju?

Donosimo 6 načina kojima možete smanjiti natečenost oko očiju. Ne očekujte rezultate preko noći, budite strpljivi i dosljedni. Svaki dan tijekom 4 do 6 tjedana slijedite novu rutinu, a ako ni nakon tog vremena ne vidite željene rezultate, pokušajte promijeniti rutinu.

1. Masaža

Nježnom masažom potiče se reaktivacija mikrocirkulacije područja oko očiju. Roll on sadrži hijaluronski gel koji sprječava i smanjuje znakove umora (vrećice i tamne krugove) i znakove starenja .

Osim toga, praktičan je i za primjenu na poslu. Osjećate li umor u očima zbog upotrebe mobitela, računala, stresa ili nespavanja, razbudit će vas u trenu i opet ste spremni za nastavak s radom. Gelasta tekstura brzo se upija, zaglađuje i posvjetljuje područje oko očiju.

Diego Dalla Palma Reviving Hyalu-gel for eye contour 15ml

2. Kavijar

Proteini i lipidni spojevi bogati hranjivim tvarima koji se nalaze u kavijaru regeneriraju umornu kožu, stvaraju elastičniju površinu i obnavljaju iscrpljene zalihe vlage. Baršunasto glatka Malu Wilz Caviar Gold, anti age krema za područje oko očiju, ojačava osjetljivu barijeru nježne kože te joj pruža svjež i mladolik izgled.

Malu Wilz Caviar Gold Eye Cream 15ml

3. Dobar san

Svi znamo koliko je dobar san važan za zdravlje, ali i protiv podočnjaka! Kako se tekućina ne bi nakupljala ispod očiju, izbjegavajte spavati na boku ili trbuhu, već na leđima.

Osim što se trebate dobro naspavati, potrebno je poboljšati periokularnu mikrocirkulaciju kako bi vrećice, podočnjaci i „vranine noge“ bili manje vidljivi. Zahvaljujući narančastim korektivnim pigmentima i dijamantnoj prašini, Diego Dalla Palma anti age korektivna krema za područje oko očiju, trenutno smanjuje vidljivost tamnih krugova i pruža svjež i blistav izgled.

Diego Dalla Palma IconTime Correcting Eye Cream 15ml

4. Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina opskrbljuje osjetljivo područje oko očiju dodatnom dozom hidratacije koja će trenutno nakon nanošenja zagladiti i popuniti kožu iznutra. Lagana hijaluronska krema Malu Wilz Hyaluronic Active+ Eye cream sadrži specijalni booster za hijaluronsku kiselinu i elastin koji će osigurati dugotrajno strukturirano poboljšanje u dubljim slojevima kože. Koža će biti glatka, meka i zaštićena od vanjskih utjecaja.

Malu Wilz Hyaluronic Active+ Eye Cream 15ml

 

5. Vitamin C

Vitamin C sudjeluje u stvaranju kolagena koji osigurava zaglađenu kožu i manje bora. Osim toga vitamin C pomaže u ublažavanju pigmentacijskih mrlja i nečistoća.

 

Omorovicza Illumineye C 15ml

Omorovicza Cooling Derma-Globes stakleni je masažni alat za krio tretmane. Služi kako bi pojačali njegu područja oko očiju, sužava pore, djeluje opuštajuće i ublažava crvenilo i revitalizira ten. Rolanjem trenutno bude kožu, stimuliraju mikrocirkulaciju i smanjuju upale i natečenost. Također pomažu povećati elastičnost i čvrstoću kože. Mogu se koristiti samostalno ili sa proizvodima poput seruma i krema, kako bi potakli bolju absorpciju aktivnih tvari.

Omorovicza Cooling Derma-Globes (pair)

 

6. Kolagen

Bez obzira na to želimo li mi to ili ne, znakovi starenja su neizbježni – kao i pojava nekog oblika podočnjaka.

Koža s vremenom gubi kolagen i postaje sve tanja, a izlaganje suncu dodatno ubrzava taj proces. Najbolje oružje protiv podočnjaka je disciplinirana i dosljedna navika korištenja krema za sunčanje i obavezno nošenje sunčanih naočala – manje škiljenja, manje linija i manje podočnjaka!

Kako starimo, mišići okoloočnog područja i tkivo oko oka sve više slabe i poprimaju tzv. vrećasti izgled, a zbog masnoće koja ga okružuje stvara se izgled mjehurića.

Jačanjem kolagena u svim slojevima kože lica pružamo novu mehaničku potporu kožnim tkivima, smanjujući pojavu opuštenih kapaka i bora na vanjskim kutovima očiju. Multi-aktivna krema za popunjavanje područja oko očiju, Diego Dalla Palma Fillift Smoothing Eye and Lip Contour Cream, umiruje kožu i ublažava tamna područja, daje očima svježiji i svjetliji izgled.

Diego Dalla Palma FILLIFT Smoothing Eye And Lip Contour Cream 15ml

Dodatno:

Ako želite još bolje rezultate i učinak hlađenja, svoju omiljenu kremu za područje oko očiju prije upotrebe možete staviti na kratko u hladnjak.

Njega područja oko očiju je važna, no na nju itekako utječe ne samo genetika nego i vaš životni stil. Za zaglađen izgled ovog osjetljivog područja, kao i za odmoran pogled, trebate se pridržavati svakodnevne rutine njege.