AHA kiseline

17.09.2013

Njega lica i tijela

Alfa-hidroksidne kiseline koje nalazimo u prirodi, uključujući i glikolnu kiselinu nalazimo u šečernoj trski i u ljudskom organizmu, mliječnu kiselinu koju nalazimo u fermentiranom mlijeku, limunku kiselinu koju sadrže agrumi, jabučnu kiselinu u jabukama ili grožđanu koju nalazimo u grožđu.

AHA kiseline sadrže promjenljiv broj atoma ugljika. Njihovo djelovanje na koži ovisi o broju atoma ugljika koji variraju između glikolne kiseline (dva atoma ugljika), mliječne kiseline (3 atoma ugljika) i salicilne kiseline s najvećim brojem atoma ugljika, sedam. Istraživaći u kozmetici oduvijek su usmjeravali svoju pažnju na glikolnu i mliječnu kiselinu, jer su one dvije AHA kiseline s najmanjom molekularnom težinom, lako prodiru u kožu i garantiraju najbolje rezultate ispod površine kože.

Od svih hidroksilnih kiselina (AHA), glikolna kiselina pokazala je najbolje rezultate na ljudskoj koži, zahvaljujući svojim malim molekulama koje imaju brzu moć penetracije, te u kratkom vremenu postižu svoju funkciju. Lokalna aplikacija glikolne kiseline, koja ima funkciju pilinga, uklanja s kože mrtve stanice i na taj način postižu se slijedeći rezultati:
- poboljšava se vlažnost kože
- daje mlađi izgled
- površinski sloj kože postaje mekši
- smanjuje se stvaranje komedona
- poboljšava se stanje kod aknaste kože
- koža postaje elastična

Glikolna kiselina dozvoljava  stanicama koje su vitalne i hidratantne, da ponovo dođu na površinu, jer su oslobođene od mrtvih stanica.
Glikolna kiselina poboljšava izgled svih tipova kože, a posebno je namjenjena: suhoj i dehidriranoj koži, masnoj i nečistoj koži, koži s borama kao i kožama sa znakovima starenja protiv tamnih mrlja nastalih sunčevim djelovanjem, za obnavljanje elastičnosti kože i vitalnosti stanica kao i obnavljanje elastina i kolagena.

Narudžbe i informacije na [email protected] ili putem telefona 01 3881 275