Početna Savjeti Njega lica i tijela Body brushing ili suho četkanje – drevna metoda za sjajnu i blistavu kožu!

Body brushing ili suho četkanje – drevna metoda za sjajnu i blistavu kožu!

22.08.2022

Njega lica i tijela

Svakodnevno četkamo kosu i peremo zube, a jeste li razmišljali o povremenom četkanju tijela? 

Suho četkanje tijela, poznato i kao body brushing ili dry brushing lako se može uklopiti u Vašu rutinu prije ili nakon tuširanja. Poklonite svom tijelu nekoliko dragocjenih minuta, jer ova metoda može napraviti puno za Vaše zdravlje i ljepotu, i iznutra i izvana.

Ako još uvijek niste čuli za ovu drevnu metodu, suho četkanje predstavlja ručno četkanje tijela čvrstom četkom s prirodnim vlaknima po suhoj koži. U posljednjih nekoliko godina postigla je celebrity status; brojna poznata lica, poput Victoria`s Secret modela Josephine Skriver i glumice Gwyneth Paltrow, otkrile su ovu tajnu njege kože koja donosi rezultate.

Što je suho četkanje ili body brushing?

To je tehnika u kojoj se pomoću čvrste četke s prirodnim vlaknima nježno, ali čvrsto četka suha koža. Osim što uklanja stari i suhi površinski sloj kože, povećava cirkulaciju, smanjuje pojavu celulita, sprječava urastanje dlačica, podržava limfni sustav i povećava razinu energije.

Prepoznata po svojim brojnim zdravstvenim prednostima, suho četkanje osnažuje, stimulira tijelo i um. Preporuka je da se koristi kod kuće prije ili nakon tuširanja ili u spa okruženju, kao dio masaže i tretmana tijela.

Zašto je ovaj wellness ritual važan za naše tijelo?

Smatra se da je naša koža, kao najveći organ našeg tijela, odgovorna za izlučivanje gotovo trećine dnevnih nečistoća iz tijela. Četkanje tijela jedan je od najučinkovitijih načina za promicanje limfnog sustava koji pomaže tijelu da se učinkovitije očisti od nakupljenih toksina, sprječava zadržavanje suvišnih tekućina, a može pomoći i kod sprječavanja pojave celulita.

Samo nekoliko minuta četkanja čvrstom četkom s prirodnim vlaknima, može napraviti veliku dobrobit za zdravlje i ljepotu Vaše kože – koža nakon nekog vremena postaje glatka, sjajna i mekša. Vrhunska tehnika koja daje vidljive rezultate i dovodi kožu u sjajno stanje.

Kada i kako četkati?

Svi bismo željeli imati sjajnu, glatku, mekšu i zdravu kožu, no često nam nedostaje inspiracije i vremena kako bi i dobili takvu kožu u toplini svoga doma. Tehnika suhog četkanja je toliko brza i jednostavna. Potrebno je odvojiti 3 do 4 minute prije jutarnjeg ili večernjeg tuširanja.

Četkanje počinjete od nožnih prstiju, prema stražnjoj strani bedara i stražnjici kako biste zaustavili nastanak neželjenog celulita! Poboljšajte probavu tako da trbuh četkate kružnim pokretima u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, a leđa četkajte odozgo prema dolje. Pokrete nastavite prema rukama tako da četkate uvijek prema srcu.

Budite nježni kod četkanja kako ne biste oštetili svoju kožu. Iz toga razloga veoma je važno odabrati četkicu sa srednje mekim vlaknima kaktusa, kakvu koristi organski brend Voya. koji već više od 10 godina diljem svijeta postavlja standarde učinkovite, certificirane organske njege kože. Ovaj organski brend, kreiran od strane obitelji Walton na zapadnoj obali Irske, predstavlja prvu svjetsku certificiranu organsku liniju njege kože na bazi morskih algi.

Suho četkanje će ukloniti sloj mrtve kože, omogućit će da se ulje ili hidratantna krema za tijelo brže i bolje upije. Četku za suho četkanje možete koristiti i nakon tuširanja dodavanjem malo ulja za tijelo na četku i ponavljanjem navede tehnike četkanja. Voya četka za tijelo dolazi u praktičnoj, pamučnoj vrećici od organskog pamuka koju jednostavno možete ponijeti na poslovni put ili godišnji odmor.

Što nakon suhog četkanja?

Nakon suhog četkanja, važno je nahraniti kožu prirodnim uljima za tijelo. Kao i kod četke za suho četkanje, važno je odabrati zdrave i visokokvalitetne sastojke kako bi koža lakše upila proizvod. Preporuka je koristiti jedno od najboljih luksuznih organskih ulja za tijelo – VOYA Angelicus Serratus. Ulje za tijelo na bazi morskih algi, formulirano s notama limete i mandarine, obogaćeno antioksidansom šipka usporit će znakove starenja i poboljšati elastičnost kože.

Kombinacija body brushinga s visoko kvalitetnim proizvodima, postižu se rezultati koje Vaša koža zaslužuje.

 

PREPORUČENI PROIZVODI:

Voya Prirodna četka za suhi piling tijela

Četka od kaktusovih čekinja s organskom pamučnom vrećicom

 

 

Organsko njegujuće ulje za tijelo na bazi morskih algi

Za sve tipove kože