Početna Savjeti Njega lica i tijela Bore zašto nastaju i kako ih prevladati

Bore zašto nastaju i kako ih prevladati

09.09.2012

Njega lica i tijela

Opušteni obrisi lica, prve bore oko usana, u kutu i ispod očiju, na čelu,… pokazuju da se u vašoj koži ubrzao proces starenja i usporio proces obnavljanja. Proces starenja je prirodan proces koji ne možemo zaustaviti, možemo ga usporiti ali i ubrzati.

Izlaganje suncu bez zaštite, predugo sunčanje, nepravilna njega kože, nezdrave životne navike, stres,… različiti su i brojni čimbenici koji ubrzavaju proces starenja kože.

Što se i zašto u koži mijenja
Promjene povezane sa starenjem mogu se javiti već sredinom 20. godina. Uzrokuju ih hormonalne promjene, životne navike, stečene sklonosti, a prirodni procesi starenja tijela čine ih vidljivim. Koža se teže brani od štetnih djelovanja, vanjskih i unutarnjih, teže se oporavlja od oštećenja, gubi kompaktnost, površina kože gubi ujednačenu boju i strukturu.
Procesom starenja u koži dolazi do usporavanja procesa obnavljanja stanica te do usporavanja njihove aktivnosti, slabljenja međustaničnih tvari i njihove izmjene. Osim što slabi aktivnost fibroblasta, stanica koje proizvode kolagen, dolazi i do slabljenja struktura kolagena i elastina. Površina kože gubi ujednačenost, tkivo kože gubi kompaktnost i elastičnost, obrisi lica se opuštaju a nekad prolazni nabori kože pretvaraju se u stalne bore koje iz dana u dan postaju dublje i izraženije.
Prve bore javljaju se uz vanjski kut očiju, oko usana, od kuta usana do nosa, a opuštenost kože najprije se vidi na opuštenom podbratku i obrazima.

Rješenje postoji
Uspjeti potaknuti proces obnavljanja kože znači aktivirati vitalne funkcije o kojima ovisi izgled kože i njena sposobnost da se obrani od štetnih djelovanja. U tu svrhu koriste se proizvodi s aktivnim tvarima takvog djelovanja i tretmani koji aktiviraju proces obnavljanja kože, osiguravaju joj tvari od vitalne važnosti. Tretman i proizvod za njegu odabiru se ovisno o tipu kože ( je li suha, masna, osjetljiva, mješovita), ovisno o uzrocima i vidljivim znakovima starenja. Za intenzivnu hidrataciju i regeneraciju svih tipova kože preporučuje se početni Malu Wilz Thallasso Beauty tretman, a nakon toga ovisno o životnoj dobi mijenja se intenzitet Malu Wilz tretmana.
Za njegu kod kuće potražite Malu Wilz Thalasso Hydro Gel i Thalasso Vital Treatment. Djelotvorno i dugotrajno rješenje predstavlja gimnastika lica koja učvršćuje strukture o kojima ovisi tonus i glatkoća kože.

Vaša,

Mr.ph.Seka Zebić

Malu Wilz Beauty centar, tel. 01 3881 811