Početna Savjeti Njega lica i tijela Čokolada i vanilija u kozmetici

Čokolada i vanilija u kozmetici

03.11.2012

Njega lica i tijela

Čokolada nas privlači mirisom i okusom, a sastavom nutrijenata trenutačno poboljšava raspoloženje. No to je samo dio svojstava zbog kojih čokolada privlači već stotinama godina. Osim za nepce, danas je čokolada istinski slatki užitak i za tijelo i lice.

Čokolada je bogata vitaminima E i B, te oligoelementima (fosfor, magnezij, kalcij, te posebice cinkom i bakrom, koji štite i obnavljaju strukturu kože te jačaju njezinu zaštitnu barijeru). Čokolada je pravi izbor za njegu lica, u prvom redu za suhu i umornu kožu jer hrani, osvježava i obnavlja.
Maska od čokolade ima lifting učinak, potiče proizvodnju kolagena i eleastina, koži daje čvrstoću. Kozmetički saloni u ponudu tretmana na bazi čokolade uključili su i čokoladnu depilaciju koja osim uklanjanja dlačica ima i blagotvoran, hranjivi i obnavljajući učinak na osjetljivu kožu.
No čokolada se u kozmetičkom tretmanu i njezi kombinira s vanilijom, nimalo slučajno! Vanilin jedan od ključnih sastojaka vanilije dokazano je djelotvoran u liječenju depresije, anksioznosti i stresa, Alzheimerove bolesti, mučnine, anemije te pridonosi regulaciji menstrualnih ciklusa i mršavljenju. Vanilija se čak pokazala izvrsnom u prevenciji i borbi protiv raka.
Malu Wilz tretman čokoladom i vanilijom preporučuje se svim tipovima kože, a posebno suhoj i dehidriranoj koži. Brzo vidljiv i dugotrajan učinak rezultat je djelovanja aktivnih sastojaka: vitamina C, alantoina, pantenola, marigold ekstrakta i bisabolola.