Dehidrirana koža

23.09.2012

Njega lica i tijela

Jedan od prvih vidljivih znakova starenja koža je uvenula, dehidrirana koža. Hladnoća, vjetar, sunce, onečišćenje zraka, iritirajuća sredstva za čišćenje, neodgovarajuća kozmetika pridonose promjenama u zaštitnom površinskom hidrolipidnom sloju, zbog čega koža gubi previše vode. Koža koja gubi životnu snagu, postaje manje elastična, slabi joj tonus, pokazuje znakove umora i suhoće.

Znači uvenulosti kože pojavljuju se puno ranije od prvih bora, i to je za većinu nas prvi znak da je došlo vrijeme za profesionalnu njegu i da uporaba različitih kozmetičkih preparata kod kuće nije dovoljna.

Bila ona normalna, suha, mješovita ili masna, svakom tipu kože nužna je hidratacija, pa je svakodnevno vlaženje ključno za zdravlje i ljepotu kože te osjećaj ugode. Pritom ne smijemo zaboraviti da je za ljepotu kože, osim odgovarajuće njege, potrebna i hidratacija cjelokupnog organizma, koju ćemo osigurati svakodnevnim unosom dovoljne količine vode.

Danas na tržištu postoji velik broj preparata za hidrataciju kože bilo vitaminsko-mineralnim tretmanima koje nude kozmetički saloni, ili upotrebom proizvoda za njegu lica i tijela koji sadrže minerale i hijaluronsku kiselinu. Preporučamao Vam serum Malu Wilz Hyaluron Moisture Power 30ml zbog velike koncrentracije hijaluronske kiseline koja koži daje izrazito veliku vlagu te kremu nakon seruma Malu Wilz Firming Revitalizer 50ml koja ujedno sadrži hijaluronsku kiselinu i kremu za područje oko očiju Malu Wilz Eye Control Cream 15ml koja je dostupna i kao uzorak prilikom vaše kupnje.

Minerali su jedan od najvažnijih sastojaka u kozmetičkim proizvodima za hidrataciju i regeneraciju kože, jačaju elastičnost i vitalnost kože, te poboljšavaju vlažnost. Važnost minerala za zdrav izgled i ljepotu kože je velika, budući da se udio minerala u sastavu kože kreće od 4 do 5 posto. Ujedno minerali su i simulatori koji poboljšavaju metaboličke funkcije kože, i vrlo važan su čimbenik u zatezanju i obnavljanju kolagena.

Koliko su važni proizvodi, toliko su važni i načini kućne njege. Ne koristite vruću vodu tijekom čišćenja, snažne ili abrazivne pokrete (umjesto toga, činite nježne, kružne pokrete). Također izbjegavajte proizvode koji sadrže umjetne boje ili mirise.

Neka temperatura u vašem okruženju bude što umjerenija i nikada ne izlazite svoju kožu izravno utjecaju topline. Aparat za mjerenje vlage pomaže očuvanju vlage u zraku koji vas okružuje. Tijekom nižih temperatura koristite zaštitnu hidratantnu kremu s zelenim čajem koji smiruje kožu, sprječava svrbež, vlazi i obnavlja kožu. Ako do sada niste probajte Malu Wilz Anti-Stress Cream 50ml koju može isprobati preko uzorka koji je dostupan prilikom vaše narudžbe.