Početna Savjeti Njega lica i tijela Depilacija voskom kod kuće: Savjeti profesionalaca

Depilacija voskom kod kuće: Savjeti profesionalaca

11.04.2024

Njega lica i tijela

Depilacija je jedan od obaveznih tretmana prije ljeta. Iako uvijek preporučamo odlazak na depilaciju u kozmetički salon, ovaj tretman možete napraviti i kod kuće. U nastavku donosimo kratak vodič za depilaciju voskom kod kuće i nekoliko korisnih savjeta.

Postoje različite metode uklanjanja neželjenih dlačica s lica i tijela. I dok neke prate trendove, druge se smatraju običnim klasicima poput depilacije šećernom pastom i voskom.

Klasična depilacija ima brojne prednosti u odnosu na ostale metode:

  • dlačice se čupaju iz korijena pa učinak traje do četiri tjedna
  • uz redovitu primjenu smanjuje se rast dlačica
  • smanjuje se rizik od urastanja i
  • nakon depilacije koža je glatka i mekana

Depilacija voskom

Vosak se počeo koristiti mnogo kasnije od šećerne paste, ali je brzo stekao ogromnu popularnost, a danas se najčešće koristi u kozmetičkim salonima.

Postoji depilacija toplim i hladnim voskom, a njihovi aktivni sastojci olakšavaju proces uklanjanja neželjenih dlačica i njeguju kožu. Mogu se koristiti na svim dijelovima tijela i za uklanjanje svih vrsta dlačica. Preporuka kozmetičara je da uvijek odaberete proizvod koji odgovara vašim potrebama.

Za razliku od depilacije šećernom pastom, za pravilnu primjenu ovog tretmana potrebni su vam grijači voska.

Depilacija toplim voskom

Kao što naziv govori, za takvu depilaciju koristi se vosak koji se prethodno zagrije i otopi u grijaču za vosak. Ako depilaciju radite sami kod kuće trebate znati da se vosak ne smije pregrijati, kako ne bi došlo do opeklina na koži.

Večer prije napravite piling na području koje ćete depilirati voskom.  

Otopljeni vrući vosak zahvatite špatulom iz posude u kojoj se grijao i nanesite u tankom sloju na suhu kožu. Učinite to u smjeru rasta dlačica. Nakon toga pričekajte nekoliko sekundi da se vosak ohladi i malo stvrdne na koži te ga na jednom kraju uhvatite rukom i naglim potezom povucite u suprotnom smjeru od smjera rasta dlačica. Ako ste to dobro napravili, dlačice koje ste iščupali ostat će na vosku. Iz higijenskih razloga preporuča se iskorišteni vosak odmah baciti, a ne ponovno topiti i koristiti više puta.

Nakon depilacije izbjegavajte saune, solarije, slanu i vruću vodu kako biste spriječili crvenilo i iritacije. Nosite odjeću u kojoj se osjećate ugodno, a piling ponovite tek 24 sata nakon depilacije.

Savjeti profesionalaca

Depilacija klasičnom britvicom je popularna metoda, ali je neučinkovita za dugoročne rezultate. Osim toga, često za sobom ostavlja bol i urasle dlačice.

  • Depilacija voskom kod kuće, ako se izvodi ispravno i uz pridržavanje odgovarajućih uputa, sigurna je tehnika s kojom se postižu dugoročni rezultati. Također je praktična i ostavlja kožu glatkom i sjajnom tjednima nakon toga.

Bez obzira za koju se vrstu depilacije odlučite, dodatni savjet je da nakon tretmana nanesete hidratantnu kremu ili gel za smirenje kože. Tako ćete ublažiti pojavu crvenila i pružiti koži potrebnu njegu. 

Za bezbolniji postupak skidanja voska ili paste, kozmetičari savjetuju da prvo jednom rukom nježno zategnete kožu na suprotnoj strani, a drugom rukom kratkim i brzim pokretom uklonite vosak ili pastu. Pazite da ruku ne podignete previsoko, odnosno da se približite što bliže dijelu tijela koji se depilira.

  • Kozmetičari savjetuju da klasične britvice ne koristite kao zamjenu za tretman depilacije jer će vam to kasnije otežati posao.

Ipak, stručnjaci kažu da se, uz laserski tretman, najbolji i najdugotrajniji rezultati postižu klasičnim metodama depilacije. Depilacija voskom ili šećernom pastom učinkovit je način uklanjanja neželjenih dlačica. Uz malo truda i prakse, lako se može primijeniti kod kuće. Probajte sami, pa nam javite svoja iskustva.

Gdje kupiti proizvode za depilaciju voskom?

Danas imamo priliku birati ne samo između različitih vrsta depilacije, već i proizvoda koji se koriste za svaku od njih. Na taj način možemo lako pronaći ono što najbolje odgovara našim potrebama. Na daljepoti.hr možete pronaći široku ponudu Roial proizvoda, vodećeg proizvođača profesionalnog celuloznog materijala i proizvoda za depilaciju, čiji su proizvodi u skladu s okolišem.

Roial Drvene špatule za depilaciju 100 kom

Roial Drvene špatule za depilaciju 100 kom

 

 

Patrona za depilaciju

Patrona Roial Azzurra al Talco 100 ml

Vosak za čvrsto prijanjanje dlačica.

 

 

Patrone za depilaciju

Patrona Med (žuta) 100ml

Patrona visoke kvalitete za normalnu kožu na bazi meda 

 

 

Patrona za depilaciju

Patrona Roial Rosa Titanium 100ml

Patrona visoke kvalitete za osjetljivu kožu.

 

 

Patrona za depilaciju

Patrona Roial Zinc Dioxyde 100ml

Patrona visoke kvalitete za nježnu kožu.

 

 

Grijač za patrone

Roial grijač za patronu Mono bez postolja 30W

Profesionalne grijač za patrone

 

Na linku pogledajte ostale proizvode za depilaciju.

Proizvodi za depilaciju dostupni su i za kozmetčke salone. Za sve upite o cijeni i informacije o proizvodima molimo nazovite nas na telefon +385 1 3881 275, javite nam se putem maila [email protected] ili dođite kod nas u Petrovaradinsku 9a, Zagreb.