Početna Savjeti Njega lica i tijela Evo kako lako ukloniti mrlje od make up-a?

Evo kako lako ukloniti mrlje od make up-a?

08.11.2023

Njega lica i tijela

Iako se ponekad čini kako je tvrdokorne mrlje od make up-a teško ukloniti s odjeće ili posteljine, rješenje uvijek postoji. Donosimo savjete koji će vam olakšati život.

Bilo da ste ovratnik isprljali puderom, ispustili četkicu maskare na hlače, pokapali majicu bojom za kosu, razmazali uljni ruž ili kapnuli lak za nokte...bez obzira na površinu koju je potrebno očistiti, morate znati o kakvoj se mrlji radi kako bi mogli upotrijebiti jedno od rješenja za čišćenje.

Ako je proizvod vodootporan prvo će biti potreban odstranjivač na bazi ulja. Ako se ne radi o vodootpornoj mrlji, čistač na bazi alkohola će biti dobra opcija. Sve ovisi o sastojcima, a i potrebno je ukloniti mrlje čim ih primijetimo, ne pustiti ih da se dobro upiju u tkaninu.

Tekući puderi

Tekući make up uglavnom je na uljnoj bazi i lako se prenosi na većinu ovratnika. Masnoću riješite tekućim sapunima i deterdžentima koji lako otapaju mrlju. Obrišite višak pigmenta čistom krpom, zatim utapkajte i nježno umasirajte sredstvo za čišćenje u mrlju, uklanjajući pigmente u procesu.

Malu Wilz Velvet Touch FoundationTekuća anti age podloga za normalnu kožu
Malu Wilz Velvet Touch Foundation

Baršunaste kremaste teksture i svilenkastog finisha, sadrži reflektirajuće pigmente, pokriva sitne bore.

 

 

Ruž za usne

Mnogo različitih otopina za čišćenje uklanjaju mrlje od ruža za usne. Tekući deterdžent, izopropilni alkohol i amonijak uklanjaju masnoću i ulje u većini formulacija. Za sva rješenja prvo obrišite što više ruža čistom vlažnom krpom, a zatim nanesite sredstvo za čišćenje. Isperite i operite prema uputama na etiketi.

Zapamtite, nikada ne koristite amonijak na svili ili vuni! Ako ste u stisci, prema vizažistima lak za kosu također uklanja mrlje od ruža za usne - jednostavno poprskajte mrlju, pričekajte 10 minuta, a zatim tapkanjem i trljanjem čistom krpom uklonite mrlju. Olovke za usne na bazi voska mogu se ukloniti trljanjem s ručnikom natopljenim alkoholom.

Malu Wilz LipstickKlasični ruž kremaste teksture u 14 različitih boja.
Malu Wilz Lipstick

Ugodan za nošenje, ravnomjerno nanosi boju i pruža dugotrajan svilenkasti dojam. Pogodan je za sve tipove kože, a boja je intenzivna već nakon prvog nanesenog sloja. Elegantni sjaj daje usnama efekt volumena i čini ih punijima. 

 

 

Maskara

Maskaru je malo teže ukloniti, stoga tretirajte ovaj proizvod na bazi ulja profesionalnim uljnim otapalom, obično dostupnim u renomiranim tvrtkama za kemijsko čišćenje. Uljna otapala u profesionalnim proizvodima razgrađuju proteinska ljepila u maskari (tvar koja povezuje mrlju s tkaninom). Pustite da se otapalo osuši na mrlji, očetkajte višak i operite odjeću u skladu s tim.

S druge strane, za vodootporne maskare i tuševe za oči vizažisti preporučuju koristiti isto što koristimo za uklanjanje tih proizvoda s očiju. Bezuljni odstranjivač make up-a nježno će ukloniti mrlje, samo treba voditi računa da ne sadrži ulje jer će to samo pogoršati mrlju.

Malu Wilz Diva Eyes Mascara Black

Volume maskara s koničnom četkicom 
Malu Wilz Diva Eyes Mascara Black

Konična četkica daje  očima neodoljiv volumen za zapanjujući diva-look stil. Tanki kraj četkice prekriva i najtanje trepavice u unutrašnjem kutu vašeg oka i daje im duboki crni ton. Dugačke trepavice podižu obrve, čineći vaš pogled otvorenijim. 

 

Lak za nokte

Lak za nokte je lakše ukloniti nego što mislite. Aceton je prejak za odjeću, ako slučajno prolijete, pustite da se lak prvo osuši na vašoj tkanini, a zatim zalijepite prozirnu traku za pakiranje preko mrlje. Otrgnite traku poput voštane trake i lak će se lako skinuti!

Lak za nokteLakovi za nokte - Diego Dalla Palma Professional

Intenzivni dugotrajni lakovi za nokte. Maksimalna pokrivenost. Nova formula zajedno sa maxi kistom. Ergonomski čep za lakše nanošenje. Savršeni nokti i puna boja već od prvog nanošenja.

 

 

Trajni lakTrajni lakovi - Astonishing Gelosophy

Gelosophy je posebno formulirana linija UV/LED lakova za nokte i pruža sve potrebno za najvišu kvalitetu usluga za nokte. Gelosophy trajni lakovi savršene su viskoznosti, lako se nanose u tankim slojevima, smanjuju prekomjerni volumen, a intenzivne boje odlično pokrivaju.

 

Boja za kosu

Budući da je boja za kosu jaka, jedna je od mrlja koja se najteže uklanja. Trljanje alkoholom obično je dobra opcija u uklanjanju tvrdokorne boje. Također, može se koristiti otapalo poput terpentina ili tekućine za upaljače na određenim tkaninama, ali prvo istražite je li sigurno za tkaninu.