Početna Savjeti Njega lica i tijela Hijaluronska kiselina čuvar hidratacije kože

Hijaluronska kiselina čuvar hidratacije kože

02.10.2013

Njega lica i tijela

Koža ima svoje prirodne mehanizme i tvari uz pomoć kojih zadržava količinu vode potrebnu za odvijanje vitalnih funkcija. Među tim tvarima je i hijaluronska kiselina, važan sastojak vezivnog tkiva.

Molekula hijaluronske kiseline ima izvanrednu sposobnost privlačenja i zadržavanja  velike količine vode, osim toga hijaluronska kiselina potiče proizvodnju kolagena, pomaže koži da ojača svoje prirodne obrambene sposobnosti, ima i protuupalna svojstva i pospješuje cijeljenje ožiljaka i oštećenja.

Usporedno sa starenjem postupno se smanjuje količina  hijaluronske kiseline u našem organizmu. Taj proces počinje već oko 25.-te godine života. Nakon 60. –te godine u našem vezivnom tkivu ostaje tek oko 10% hijaluronske kiseline, a posljedice su razne od problema sa zglobovima i kralježnicom do stvaranja bora na licu, vratu i dekolteu.

Tretmani hijaluronskom kiselinom idealna su pomoć koži da se pripremi za ljeto i stvori rezerve vode potrebne protiv isušivanja izazvanog sunce, vrućinom, vjetrom, kao i nakon ljeta kad je koži potrebno pomoći da se oporavi od oštećenja.

Malu Wilz Hyaluronic Max3 Cream Rich bogata je vlagom, idealna  za dehidriranu i suhu kožu. Koristi se za dnevnu i večernju njegu. Klinička ispitivanja pokazala su da već nakon 14 dana količinu vode u koži povećava za 27%, čvrstoću kože za 10,5%, elastičnost za 5,9%, a dubinu bora smanjuje za čak 10,3%.

Narudžbe i informacije na [email protected] ili putem telefona 01 3881 275