Početna Savjeti Njega lica i tijela Kako koža lica može blistati u 50-ima?

Kako koža lica može blistati u 50-ima?

13.09.2022

Njega lica i tijela

Fine bore, tamne mrlje i gubitak elastičnosti karakteristike su kože u 40-ima i 50-ima. Koža lica u tim godinama zahtjeva posebnu brigu temeljenu na hidrataciji i nježnim proizvodima za njegu lica.

Svi znamo da je prva linija obrane protiv preranog starenja pametni životni izbor. Način razmišljanja i pozitivna perspektiva nisu jedini čimbenici života koji se mijenjaju kako starimo, mijenja se i naša koža, a postoji mnogo razloga zašto. Vanjski faktori (sunce, vjetar, hladnoća), pušenja, nepravilne prehrane, stresa i debljine mogu utjecati na našu kožu kada napunimo 50 i više godina. Što ste stariji to vaša koža gubi elastičnost i struktura lica se mijenja, a prisutne su hormonalne promijene i vanjski faktori kojima je koža bila izložena ranije.

U nastavku donosimo savjete kako koža lica može blistati u 50-ima.

VAŠA KOŽA ZAHTJEVA NJEŽNOST

Važno je nježno čistiti kožu lica kako joj ne biste skinuli prirodni lipidni sloj. Koristite proizvode koji nježno čiste, ali hidratiziraju vašu kožu. 

Da ljepoti savjet:

Malu Wilz nježno mlijeko za čišćenje suhe i osjetljive kože pomaže održati prirodnu hidrolipidnu ravnotežu u koži. Nježno uklanja make up i nečistoće bez iritacija. Mlijeko za čišćenje sastoji se od bademovog ulja koji hidratizira, ekstrakta bijelog lopoča koji pruža dragocjenu vlagu, a u kombinaciji s Aloe Verom sprječava dehidraciju.

SERUM I ULJE SU NAJVAŽNIJI

Za žene starije od 40 godina serumi i ulja najvažniji su dio svakodnevne rutine njege kože lica. Za učinkovito rješavanje tamnih mrlja i nedostatka elastičnosti kože, ključno je koristiti serume i ulja koja duboko prodiru u kožu. Serumi su koncentrirane formule koje pomažu vašoj hidratantnoj kremi da bude učinkovitija.

Da ljepoti savjet:

Ne zaboravite na vrat! Posvetite jednaku pažnju hidrataciji kože tijela, lica kao i vrata. Koža na vratu je tanja te u nedostatku lojnih žlijezda traži posebnu pozornost, osobito u 50-ima.

Diego Dalla Palma intenzivan anti age serum s mikrokapsuliranom hijaluronskom kiselinom stimulira sintezu novog kolagena, usporava starenje kože i gubitak elastičnosti te daje koži sjaj.

 

NE ZABORAVITE NA KREMU ZA SUNČANJE S SPF-OM

Ako to već niste, počnite koristiti toniranu hidratantnu kremu svaki dan. Koristite proizvode sa zaštitnim faktorom iznad 30 s UVB i UVA zaštitom, bez obzira na vremenske prilike – kišu ili sunce.

PAZITE NA PROMIJENE NA KOŽI

Stalno provjeravajte svoju kožu. Pripazite na promjene madeža ili pjegica, osobito ako ste svjetlije puti.

HIDRATACIJA, DOBAR SAN I ZDRAVA PREHRANA

Ono što je svakoj koži potrebno je zdrav način života, voda i uravnotežena prehrana puna vitamina. Bez obzira na godine, nastavite piti 2 litre vode dnevno, idite rano u krevet i dajte prednost kvalitetnom snu.

MAKE UP SAVJETI

Za žene starije od 50 godina vrijedi pravilo manje je više. Ne koristite previše eyelinera ili korektora koji su previše vidljivi te uvijek koristite tonirane kreme umjesto pudera. I ne zaboravite olovku za usne kako biste zadržali čvrst oblik usana!


Izvor: https://www.voya.ie/blogs/wellness/skincare-and-beauty-tips-for-women-over-50