Početna Savjeti Njega lica i tijela Kako obnoviti kožu preko noći?

Kako obnoviti kožu preko noći?

17.10.2023

Njega lica i tijela

Dok spavamo, naše tijelo proizvodi hormone i antioksidanse koji ubrzavaju obnovu kože i staničnu regeneraciju, što pomaže zadržati mladenački izgled tena.

Što se događa s kožom po noći?

Dok se melanin i antioksidansi prirodno proizvode kako bi štitili kožu po danu, preko noći tijelo obnavlja oštećenja. U uvodu u san, između 19 i 23 sata, koža postaje propusnija, što omogućuje bolju apsorpciju tretmana i obnavljajućih sastojaka. Povećava se proizvodnja melatonina (hormona sna), što dovodi do pojačanog osjećaja umora i veće sposobnosti samoobnove kože. Između 23h i 4h u noći ljudski hormon rasta ubrzava regeneraciju stanica dok istovremeno potiče proizvodnju antioksidativnih enzima kako bi obnovio oksidativna oštećenja uzrokovana slobodnim radikalima, zagađenjem i UV zrakama.

Kako poboljšati obnovu kože preko noći?

Dobra noćna rutina treba potaknuti prirodne procese regeneracije hranjenjem kože njegujućim vitaminima, mineralima i hidratantnim sastojcima. Eksfolirajuće sastojke, poput salicilne kiseline ili retinala trebalo bi nanijeti prije spavanja kako bi potaknuli prirodnu obnovu stanica.

Noćna rutina u 5 koraka

1. Čišćenje – kako bi uklonili nečistoće i zagađivače koji su se nataložili na koži tijekom dana, svoju noćnu rutinu započnite s dubinskim čišćenjem.  Omorovicza Thermal Cleansing Balm sadrži kalcijem i magnezijem bogato mađarsko blato, čime izvlači nečistoće i uklanja make up, čineći kožu čistom, mekom i hidratiziranom.

Omorovicza Thermal Cleansing Balm 50ml
Omorovicza Thermal Cleansing Balm 50ml

2. Toniziranje – eksfolirajući tonik može pomoći potaknuti obnovu stanica preko noći, dok istovremeno pročišćuje, posvjetljuje i uklanja beživotni izgled kože. Omorovicza Acid Solution kombinira glikolnu i mliječnu kiselinu s australskom limetom i salicilnom kiselinom za nježan piling, regeneraciju, hidrataciju, popunjavanje i ujednačavanje kože.

Omorovicza Acid Solution 100ml
Omorovicza Acid Solution 100ml

3. Serum – Stimulirajte optimalnu noćnu obnovu njegujućim anti age noćnim serumom. Omorovicza Midnight Renewal formuliran je s retinalom, stimulira kolagen i pojačava elastičnost, dok pomaže smanjiti pojavu bora. Bioaktivne mikroalge štite kožu od štetnih utjecaja, dok njegujuća kombinacija poliglutaminske kiseline i lipida zobi hidratizira i obnavlja barijeru kože.

Omorovicza Midnight Renewal 30ml
Omorovicza Midnight Renewal 30ml

4. Krema za oči – područje oko očiju sklono je tamnim krugovima i sitnim borama, 20 puta je tanje od kože na ostatku lica. Štitite ovo osjetljivo područje dodavanjem njegujuće kreme za oči svojoj noćnoj rutini. Omorovicza Gold Eye Lift kombinira koloidno zlato s vitaminima A i C za podizanje, učvršćivanje i posvjetljavanje kontura oko očiju.

Omorovicza Gold Eye Lift 15ml
Omorovicza Gold Eye Lift 15ml

5. Hidratacija – kako bi pomogli koži u bržem i učinkovitijem obnavljanju, u svoj ritual dodajte obnavljajuću i hidratantnu noćnu kremu. Omorovicza Rejuvenating Night Cream formulirana je s peptidima lješnjaka koji minimaliziraju pojavu bora, popunjavaju, učvršćuju i pomlađuju izgled kože.

Omorovicza Gold Hydralifting Mask 50ml
Omorovicza Gold Hydralifting Mask 50ml

 

Izvor: Omorovicza blog