Početna Savjeti Njega lica i tijela Kako smanjiti pojavu bora na licu?

Kako smanjiti pojavu bora na licu?

17.01.2024

Njega lica i tijela

Kao što izreka kaže, "Bolje spriječiti nego liječiti!" A kada je riječ o njezi vaše kože, ovaj savjet je na mjestu. Iako postoje mnogi proizvodi dizajnirani za obnavljanje kože, također je istina da što je manje oštećenja, manje ćete morati ispravljati. Dakle, kako uopće spriječiti pojavu prvih znakova starenja? I kako pravilno brinuti za svoju kožu lica kada se bore pojave? Čitajte dalje i saznajte. 

Zaštitite svoju kožu od sunca svaki dan

Oštećenja od sunca glavni su uzrok preuranjenog starenja. Od grube, neujednačene teksture do tamnih mrlja, opuštene kože i bora, pretjerana izloženost suncu dovodi do kože bez sjaja. Sunčeve zrake postoje posvuda i tijekom cijele godine (da, čak i u zimskim danima), svi smo osjetljivi na ovu vrstu oštećenja. Srećom, postoje proizvodi dizajnirani za ublažavanje posljedica.

Lagana i svilenkasta krema za lice s iznimno visokom zaštitom.Lagana i svilenkasta krema za lice s iznimno visokom zaštitom

Diego Dalla Palma Daily Protective Fluid SPF50 PA++++ 30ml

 

 

Anti age zaštita od suncaAnti age zaštita od sunca

Natura Bissé C+C VITAMIN DRY TOUCH SUNSCREEN FLUID SPF50 30ml

 

 

Iako se često zanemaruje, proizvodi sa SPF-om su doslovno najvažniji i najučinkovitiji protiv starenja!

Dodatni savjet: Koristite dnevnu toniranu kremu za lice sa zaštitnim faktorom koja istovremeno štiti kožu od sunca, sprječava nastanak bora, a kapsulirani pigmenti tope se na koži i prilagođavaju svakom tonu.

Dnevna tonirana krema za lice sa zaštitnim faktorom SPF10.

Dnevna tonirana krema za lice sa zaštitnim faktorom SPF10

Malu Wilz Natural Beauty Day Cream 40ml

 

Čistite svakodnevno, ali nježno

Iako je uklanjanje šminke, SPF-a, znoja i zagađivača iz okoliša poput nečistoće, prašine i dima ključno, upotreba prevelikog pritiska prilikom čišćenja kože, može izazvati iritaciju. A iritacija kože ubrzava starenje kože. Nježno pranje više je nego dovoljno kada se želite riješiti nečistoća.

Ako tražite dubinsko čišćenje, odaberite enzimatski piling koji će pružiti onaj osjećaj čistoće, ali bez grubog ribanja.

Osim toga, većina pilinga pomaže kod smanjenja znakova starenja. Piling uklanja mrtve stanice sa površine kože, čisti pore, uklanja višak sebuma, poboljšava cirkulaciju i ubrzava stvaranje kolagena. Na taj način dolazi do brže regeneracije kože lica i do smanjivanja vidljivosti ožiljaka, pigmentacija i bora. Zbog toga je piling za lice neophodan kozmetički proizvod i tretman za sve tipove kože. Neke od naših omiljenih nježnih, a učinkovitih pilinga uključuju Malu Wilz Liquid Enzyme Peeling koji omekšava barijeru rožnatog sloja, dok se aktivni sastojci u sljedećim koracima beauty rutine bolje apsorbiraju.

Enzimatski pilingEnzimatski piling

Malu Wilz Liquid Enzyme Peeling 50ml

 

 

A ako jutarnje čišćenje nije dio vašeg rituala, možda je vrijeme da dodate taj korak. Čišćenje kože prije nanošenja dnevnih proizvoda pomoći će da se bolje upiju i bolje djeluju!

Pročitajte zašto je čišćenje lica važno?

Hidratizirajte, hidratizirajte i još hidratizirajte

Hidratacija je ključna kada je u pitanju uklanjanje bora. Znate li da je jednako važno hidratizirati kožu iznutra i izvana? Voda je iznimno važna za zdravlje vaše kože — pomaže u održavanju blistavog izgleda pružajući elastičnost. Dehidracija isušuje kožu, zbog čega koža može izgubiti sjaj.

A ako obična voda postane pomalo dosadna, puno voća i povrća odličan je izbor: lubenica, krastavci, paprike i jabuke sadrže mnogo vode — i pune su vitamina ugodnih za kožu — stoga krenite u kupovinu namirnica.

Hidratantne kreme su nezamislive kada je u pitanju hidratacija, ali nisu uvijek na prvom mjestu u našim rutinama.

Između seruma, tonika i SPF-a, ponekad se zaboravi na jednostavnu, ali moćnu hidratantnu kremu.

Najbolje rješenje je proizvod koji ima dvostruku funkciju, poput Malu Wilz Vitamin C Active+ Collagen kreme ili Malu Wilz Hyaluronic Active+ Cream Rich. Dodavanjem hidratantne kreme u dnevnu rutinu trajat će nekoliko sekundi, ali će imati dugotrajniji efekt na izgled kože. Sastojci poput hijaluronske kiseline i kolagena moćni su za hidrataciju.

Intenzivna hidratantna krema s tri različite hijaluronske kiseline.Intenzivna hidratantna krema s tri različite hijaluronske kiseline

Malu Wilz Hyaluronic Active+ Cream Rich 50ml

 

 

Anti age krema za učvršćivanje kontura, ublažavanje pigmentacijskih mrlja i regeneraciju kože.Anti age krema za učvršćivanje kontura, ublažavanje pigmentacijskih mrlja i regeneraciju kože

Malu Wilz Vitamin C Active+ Collagen Cream 50ml

 

 

Ne zaboravite na oči

Još jedan jednostavan korak koji može spriječiti pojavu finih linija i bora je dodavanje kreme za područje oko očiju. Probajte Malu Wilz Hyaluronic Active+ Eye laganu kremu za područje oko očiju s visoko učinkovitim aktivnim sastojcima koji imaju dvostruko djelovanje.

Lagana krema za područje oko očiju s visoko učinkovitim aktivnim sastojcima s dvostrukim djelovanjem.Lagana krema za područje oko očiju s visoko učinkovitim aktivnim sastojcima s dvostrukim djelovanjem

Malu Wilz Hyaluronic Active+ Eye Cream 15ml

 

 

Kavijar i maca ekstrakt u Malu Wilz Caviar Gold Eye kremi opskrbljuju kožu s hranjivim vitaminima i elementima u tragovima, dok ekstrakt parakresa smanjuje bore.

Bogata anti age krema za područje oko očiju.

Bogata anti age krema za područje oko očiju

Malu Wilz Caviar Gold Eye Cream 15ml

 

Zdravo se hranite!

Ono što unosite u svoje tijelo igra veliku ulogu u tome kako vaša koža izgleda izvana. Uravnotežena prehrana koja uključuje namirnice bogate vitaminima i antioksidansima, minimalnu količinu šećera, malo jednostavnih ugljikohidrata, puno zdravih masnoća ugodnih za kožu (maslinovo ulje, avokado, losos, orašasti plodovi i sjemenke), plus čiste izvore proteina trebali bi činiti većinu vaših obroka.

Slatka pića i alkohol mogu dehidrirati kožu i učiniti da izgleda starije, kao i brza hrana – unosite ih u minimalnim količinama, ali ne predlažemo da ih sve potpuno izbacite. Druženje s prijateljma uz zdravicu ili dobar brzi zalogaj, mogu donijeti mnogo radosti — a to se vidi i na vašoj koži. Samo budite umjereni.

Još jedan važan dio zdravog načina života koji će pomoći vašem cjelokupnom sjaju je tjelovježba. Čak i umjerena tjelovježba može poboljšati cirkulaciju i ojačati imunološki sustav. To zauzvrat može dati koži mladenački izgled. Osim toga, ne možete pobijediti onaj prirodni sjaj i rumenilo na obrazima koje donosi dobar trening, zar ne?

Nikada nije prerano (ili prekasno!) da počnete njegovati svoju kožu i usporiti proces starenja.

Dodavanje proizvoda poput hidratantnih krema, krema za sunčanje, pilinga i oslanjanje na sastojke poput antioksidansa, kolagena i hijaluronske kiseline može uvelike pridonijeti zdravlju kože. Zamjena prerađene hrane svježim, zdravim opcijama, voda i ograničavanje alkohola mogu biti dio jednadžbe.

Želite li pomoć u smišljanju rutine koja će vam pomoći da izgledate i osjećate se najbolje? Javite nam se na [email protected]