Početna Savjeti Njega lica i tijela Kako zaštiti kožu u zimskim mjesecima

Kako zaštiti kožu u zimskim mjesecima

14.12.2012

Njega lica i tijela

Naša koža u ovo doba godine posebno je osjetljiva i traži dodatnu njegu jer niže temperature, oštar vjetar, niska vlažnost, i boravak u zatvorenom uzrokuju suhu kožu tijekom zimskih mjeseci.

Potrebno joj je mnogo njege s preparatima koji joj daju vlažnost. Ukoliko uživate u zimskim sportovima treba imati na umu da snijeg jako reflektira sunčeve zrake, te se zaštiti kremom s visokim zaštitnim faktorom. Svaki tip kože traži i zaštitu s visokim UVA i UVB faktorom, kako se sa skijanja ne biste vratili s opeklinama čak i nakon kratkog izlaganja suncu. Prije izlaska iz hotelske sobe obavezno nanesite zaštitnu kremu na sva izložena mjesta i pritom ne zaboravite na uške i usne. Za zaštitu usana postoje posebni stikovi bogate teksture i visokog zaštitnog faktora.

Kako koža ne bi zimi postala suha, gruba i nadražena, bitno je posvetiti posebnu pozornost svakodnevnim beauty ritualima. Ljuštenje, iritiranost i neugodan osjećaj zatezanja kože spriječit ćemo ako svakodnevno, ujutro i navečer, nakon pranja mlakom vodom, na cijelo lice i tijela nanesemo hidratantnu kremu ili mlijeko. Kod pravilne njege jako je bitna pravilna upotreba pilinga za lice: kod masne kože piling se sugerira od 7–10 dana i poslije obavezno trebamo staviti hidratantnu masku, mješovita koža piling se sugerira od 14–18 dana i poslije obavezno hidratantna maska ili hranjiva, suha i osjetljiva svakih 28 dana ne ranije i poslije obavezno hranjiva maska, kod suhih koža masku u ovim hladnijim mjesecima obavezno stavljati svakih 7 dana.

Od profesionalnih tretmana u salonu u ovo doba godine sugeriraju se tretmani za dubinsko hranjenje sa C- vitaminom, kisikom, vitaminima i lipidima ili za jačanje stanične barijere kože u ovo doba godine trebamo podići imunitet kože kako bi koža bila otpornija  na sve vremenske uvjete te tretman Malu Wilz Detox i Matične stanice od Malu Wilz. Preporuča se korištenje krema koje stvaraju barijeru na koži i sprečavaju njeno dodatno isušivanje. Nakon boravka na stazi važno je dodatno nahraniti kožu hranjivom masnijom kremom koja će joj dati snagu da izdrži ponovno izlagane vjetru i hladnoći. Nanošenje tek hidratantne kreme nije dovoljno jer se na vrlo niskim temperaturama vlaga pretvara u mikrokristale koji dodatno oštećuju izloženo područje lica, ruku i usana.

Izgled vaše kože podiže vam vaše samopouzdanje te se stoga svakodnevno njegujte.

Martina Pužar–Zebić, dip.oec – kozmetolog
Voditeljica Beauty centra Božica