Početna Savjeti Njega lica i tijela Kako zaštititi kožu u zimskim mjesecima, prije skijanja te kako se pravilno njegovati

Kako zaštititi kožu u zimskim mjesecima, prije skijanja te kako se pravilno njegovati

22.12.2014

Njega lica i tijela

Naša koža u ovo doba godine posebno je osjetljiva i traži dodatnu njegu jer niže temperature, oštar vjetar, niska vlažnost, i boravak u zatvorenom uzrokuju suhu kožu tijekom zimskih mjeseci. Potrebno joj je mnogo njege s preparatima koji joj daju vlažnost.

Ukoliko uživate u zimskim sportovima treba imati na umu da snijeg jako reflektira sunčeve zrake, te se zaštiti kremom s visokim zaštitnim faktorom. Svaki tip kože traži i zaštitu s visokim UVA i UVB faktorom, kako se sa skijanja ne biste vratili s opeklinama čak i nakon kratkog izlaganja suncu. Prije izlaska iz hotelske sobe obavezno nanesite zaštitnu kremu na sva izložena mjesta i pritom ne zaboravite na uške i usne. Za zaštitu usana postoje posebni stikovi bogate teksture i visokog zaštitnog faktora.

Kako koža ne bi zimi postala suha, gruba i nadražena, bitno je posvetiti posebnu pozornost svakodnevnim beauty ritualima. Ljuštenje, iritiranost i neugodan osjećaj zatezanja kože spriječit ćemo ako svakodnevno, ujutro i navečer, nakon pranja mlakom vodom, na cijelo lice i tijela nanesemo hidratantnu kremu ili mlijeko. Kod pravilne njege jako je bitna pravilna upotreba pilinga za lice: kod masne kože piling se sugerira od 7 – 10 dana i poslije obavezno trebamo staviti hidratantnu masku, mješovita koža piling se sugerira od 14 – 18 dana i poslije obavezno hidratantna maska ili hranjiva, suha i osjetljiva svakih 28 dana ne ranije i poslije obavezno hranjiva maska, kod suhih koža masku u ovim hladnijim mjesecima obavezno stavljati svakih 7 dana.

Od profesionalnih tretmana u salonu u ovo doba godine sugeriraju se tretmani za dubinsko hranjenje sa C- vitaminom, kisikom, vitaminima i lipidima ili za jačanje stanične barijere kože u ovo doba godine trebamo podići imunitet kože kako bi koža  bila otpornija  na sve vremenske uvjete. Preporuča se korištenje krema koje stvaraju barijeru na koži i sprečavaju njeno dodatno isušivanje. Nakon boravka na stazi važno je dodatno nahraniti kožu hranjivom masnijom kremom koja će joj dati snagu da izdrži ponovno izlagane vjetru i hladnoći. Nanošenje tek hidratantne kreme nije dovoljno jer se na vrlo niskim temperaturama vlaga pretvara u mikrokristale koji dodatno oštećuju izloženo područje lica, ruku i usana.

Savjetuje:
Martina Pužar-Zebić

Beauty Centar Božica 
01 29 111 28

Narudžbe i informacije na [email protected] ili putem telefona 01 3881 275