Početna Savjeti Njega lica i tijela Koji je vaš tip kože?

Koji je vaš tip kože?

20.04.2022

Njega lica i tijela

Svi tipovi kože lica imaju koristi od svakodnevnog čišćenja i hidratacije, ali različiti tipovi kože imaju različite potrebe. Upravo je to razlog zašto je poznavanje tipa kože lica prvi korak u njezinoj njezi. Ali kako znati koji tip kože imate? Odgovor potražite u nastavku.

Svi tipovi kože lica imaju koristi od svakodnevnog čišćenja i hidratacije, ali različiti tipovi kože imaju različite potrebe. Upravo je to razlog zašto je poznavanje tipa kože lica prvi korak u njezinoj njezi. Ali kako znati koji tip kože imate? Odgovor potražite u nastavku.


Što trebate znati?

Postoji pet različitih tipova kože:

Nakon što shvatite koji je vaš tip kože lica, lakše ćete donositi odluke o kupovini proizvoda za njegu i zaštitu koja joj je potrebna sada, ali i u godinama koje dolaze.

Trikovi: Kako saznati koji je vaš tip kože lica?

1. TRIK

Tip kože lica može se odrediti jednostavnim promatranjem svoje kože u udobnosti svoga doma u samo 30 minuta.

Za početak operite lice nježnim sredstvom za čišćenje lica, a nakon toga ga nježno osušite ručnikom i pričekajte 30 minuta.

✔ NORMALNA KOŽA: koža izgleda hidratizirano, ali ne i masno

✔ SUHA KOŽA: koža izgleda zategnuto i peruta se odnosno ljušti

✔ MASNA KOŽA: koža izgleda sjajno

✔ MJEŠOVITA KOŽA: ako se koža sjaji u vašoj T - zoni

2. TRIK

Drugi trik za otkrivanje tipa kože lica je pomoću papirnate maramice. Očistite lice nježnim sredstvom za čišćenje lica, osušite ga tapkanjem i pričekajte 30 minuta. Zatim, prislonite papirnatu maramicu na različita područja lica i lagano pritisnite. Nakon jedne minute, uklonite papirnatu maramicu i promotrite je na dobrom svjetlu.

✔ NORMALNA KOŽA: minimalna masnoća na svim dijelovima lica

✔ SUHA KOŽA: na maramici uopće nema tragova masnoće

✔ MASNA KOŽA: vidljivi jasni tragovi masnoće

✔ MJEŠOVITA KOŽA: mala količina masnoće vidljiva na T-zoni

 

Koje su karakteristike vašeg tipa kože lica?

NORMALNA KOŽA

Normalna koža lica je idealna koža, ali nažalost ima ju sasvim mali broj ljudi. Normalna koža lica je uravnotežena – niti previše suhom, niti previše masnom. Nije sklona perutanju, mekana je na dodir, nema vidljivo proširenih pora te je elastična i napeta. Ovaj tip kože lica manje je sklon mrljama, iako se nepravilnom njegom može pretvoriti u suhu kožu.

Obnavljajuća krema za normalnu i dehidriranu kožu

Diego Dalla Palma Skin Map Anti Age Micro-renewal Cream - 50ml

Specijalno formulirana za nježnu i postepenu obnovu kože i vidljivo smanjenje bora, tankih linija, proširenih pora, neujednačenog tona i nepravilnosti iz dana u dan. Koža je trenutno glađa i življa, zahvaljujući REVIVYL™-u, koji stimulira epidermalnu obnovu i štiti mikrobiom kože. Osvježavajuća, brzo upijajuća krem-gel tekstura.

SUHA KOŽA

Suha koža lica je bez sjaja, gruba na dodir, peruta se i burno reagira na svaki podražaj. Često osjećate zategnutost, koža je manje elastična i može biti sklona vidljivim borama. Osim toga, suha koža često uzrokuje svrbež i nadraženost.

Krema za jako suhu kožu

Diego Dalla Palma 24H Hydro Plumping cream 50ml

Baršunasta i obavijajuća, idealna za kožu koja treba trenutnu hidrataciju, njegu i zaštitu od vanjskih utjecaja (hladnoća, vjetar, klimatizacija). Bogata, blaga tekstura intenzivno popunjava i hidratizira, uglađuje bore nastale zbog dehidracije i bori se sa znakovima starenja.

Krema za suhu kožu

Diego Dalla Palma 24H Hydro Replenishing cream 50 ml

Krema za suhu kožu. Hidratizira i štiti, trenutno gasi kožu i bori se protiv bora uzrokovanih dehidracijom. Lagane je i svilenkaste teksture te se lako upija, pružajući trenutni osjećaj ugode i svježine, za čvršću i življu kožu. Također je odlična kao hidratantna make-up baza.

MASNA KOŽA

Masna koža lica prekomjerno izlučuje žlijezde lojnice zbog kojeg koža lica izgleda sjajno, posebno na središnjem dijelu lica odnosno T-zoni. Ako imate masnu kožu lica, veća je vjerojatnost da ćete imati proširene pore, mrlje od akni i koža će biti sklonija izbijanju akni.

Za masnu kožu s proširenim porama i nesavršenostima

Diego Dalla Palma 24H MATIFYING ANTI AGE CREAM - 50ml

Za masnu kožu s proširenim porama i nesavršenostima. To nije samo problem kod mladih ljudi, može se ponovno javiti i u zrelijoj dobi. Prema tome, potrebna je posebna kozmetika, s posebnim matirajućim djelovanjem, bez masnoća, koja hidratizira i sprječava starenje. Ova je krema idealan tretman u borbi protiv bora na koži koja je uz to pjegava (zbog starenja ili od ožiljaka), protiv proširenih pora i nejednolike boje tena. Dan za danom, tekstura kože je finija, postaje elastičnijom te se vraća jednolik svjež ten i glatka tonirana koža. S posebnim puderima koji apsorbiraju sebum radi matirajućeg učinka i osjećaja dugotrajne čistoće i zdravlja.

OSJETLJIVA KOŽA

Osjetljiva koža lica često se naziva tipom kože, ali možete imati masnu i osjetljivu kožu, suhu i osjetljivu kožu ili normalnu i osjetljivu kožu. Bez obzira na vaš tip kože, ako je koža osjetljiva, pojavit će se crvenilo, osjećat ćete kao da vam lice gori, koža vas svrbi ili je suha. Ovi simptomi mogu biti povezani s kožom koja je osjetljiva na vanjske utjecaje i može biti iziritirana određenim sastojcima, poput boja ili mirisa, kao i čimbenicima iz okoliša. Ako je vaša koža osjetljiva, potrebno je odrediti što izaziva vašu osjetljivost i izbjegavati proizvode koji sadrže te specifične sastojke ili promijeniti svoje okruženje kako biste smanjili svoju izloženost tim okidačima.

Umirujuća krema za osjetljivu kožu

Diego Dalla Palma Resurface Cica Ceramides Cream - 50ml

Umirujuća krema s krom-korektivnim zelenim pigmentima koja obnavlja i balansira kožu te sprječava crvenilo. Idealna za vraćanje ravnoteže iziritiranoj i osjetljivoj koži izloženoj vanjskim utjecajima i/ili intenzivnim kozmetičkim tretmanima (kemijski piling i mikrodermoabrazija, laser, tetovaže). Tajni sastojak kreme Diego dalla Palma Resurface je centella ili tigrova trava koja se stoljećima koristila u kineskoj medicini zbog mnogih dobrobiti.

MJEŠOVITA KOŽA

Mješovita koža, kao što i sam naziv govori, uključuje područja koja su suha i masna – najčešće je T zona masna, a obrazi suhi ili normalni.

Krema za mješovitu kožu

Diego Dalla Palma SEBUM NORMALISING CREAM SPF 15 - 40ml

Gel krema, svježa i nemasna. Djeluje izrazito astringentno i pročišćujuće. Uravnotežuje proizvodnju sebuma te se bori protiv uobičajenih nedostataka mješovite i nečiste kože: sjaja, mitesera, pjegastog tena, nesavršenosti kože. Dnevni hidratantni zaštitni tretman – također idealan za mladu kožu i kožu sklonu aknama. Koža je vlažna te se ne sjaji. Dan za danom, tekstura kože je profinjenija, pore postaju sve manje vidljive, a proizvodnja sebuma se normalizira. Konstantna primjena može smanjiti crvenilo koje se često povezuje s nečistom kožom. Bez ulja, bez parabena.

Kako biste odabrali koji je proizvod najbolji za vas, prvi je korak otkriti koji je vaš tip kože. Osim toga, važno je znati koliko je koža osjetljiva na određene sastojke ili čimbenike iz okoliša. Nakon što ste detaljno proučili svoj tip kože, vrijeme je da odaberete svoju idealnu kremu za lice.

Ako još uvijek niste sigurni i trebate pomoć pri odabiru pravih proizvoda za vaš specifični tip kože, javite se nama na [email protected]