Početna Savjeti Njega lica i tijela Kreme za sunčanje: Zaštita od sunca za cijelu obitelj

Kreme za sunčanje: Zaštita od sunca za cijelu obitelj

28.06.2022

Njega lica i tijela

Ljeto donosi mnoge radosti, ali i brojne opasnosti za našu kožu.

Svi znamo koliko je prekomjerno izlaganje UV zrakama štetno i opasno za kožu. Kako bi izbjegli štetnosti, važno je da pratite ove savjete. 


 

Prije kupnje kreme za sunčanje, trebali biste istražiti svoj tip kože. Poznavajući svoju kožu, lakše ćete odabrati kremu za sunčanje.

No, jedna stvar mora biti jasna, bez obzira na vaš tip kože, zaštita od sunca uvijek treba biti nešto o čemu razmišljate prilikom izlaganja suncu.

Osim umjerenog izlaganja suncu, laganoj prozračnoj odjeći i šeširiću vrlo je važno odabrati pouzdanu zaštitu od sunca koja će nas štiti ne samo na godišnjem odmoru, već i svaki drugi dan u godini.

Evo nekoliko savjeta zašto biste trebali koristiti kremu za sunčanje svaki dan u godini:

  1. Spriječite opekline od sunca

Opekline od sunca mogu vam itekako zagorčati godišnji odmor. Otečenost, svrbež, bol i ljuštenje kože, koje dolaze s opeklinama od sunca samo su neke od opasnosti koje prijete našoj koži kada se prekomjerno izlažemo suncu. Ovakve neugodne situacije možete izbjeći ako svakodnevno koristite odgovarajuću kremu za sunce. No, ako ipak dođe do neželjenih opeklina, pomoći će vam odličan osvježavajući organski Aloe Vera gel s čak 96% organskog soka od Aloe Vere.

Diego Dalla Palma Organic Aloe Vera Gel 96% 150ml

Organski certificirani proizvod za njegu lica i tijela. Popravlja, smiruje, štiti, osvježava i hidratizira. 
Pogodan i za najosjetljiviju kožu.

 

  1. Zaštita od razvoja raka kože

Naravno, svakodnevno nanošenje kreme za sunčanje ne samo da će vas zaštititi od opeklina, već će smanjiti rizik od razvoja raka. Izbjegavajte boravak na suncu između 11 i 17 sati, jer su tada sunčeve zrake najintenzivnije. Ipak, ovo nije izgovor da ne nanesete kremu za sunčanje.

  1. Zaustavlja prijevremeno starenje kože

Prekomjerno izlaganje UV zrakama oštećuje stanice kože, no može uzrokovati i fotostarenje. UV zrake oštećuju epidermalne stanice, a prodiru i dublje gdje oštećuju vlakna kolagena. Oštećenja dovode do povećane proizvodnje elastina te se povećava proizvodnja enzima metaloproteinaza. Iako služe za obnavljanje kolagena, nastali pod utjecajem UV zračenja, ne obavljaju pravilno svoju funkciju i degradiraju kolagen što rezultira nepravilno obnovljenom kožom. Ako se taj proces odvija dugotrajno, na nepravilno obnovljenoj koži, zalihe kolagena se smanjuju, te se pojavljuju bore.

Rano starenje uzrokovano UV zračenjem manifestira se kroz pigmentaciju kože, smanjenu elastičnost kože i pojavu bora. Ništa ne može zaustaviti biološki sat, ali razvijanje rutine čišćenja, hidratacije i SPF zaštite može uvelike doprinijeti održavanju vaše kože mekom, glatkom i mladolikom.

Iako je uobičajeno da se krema za sunčanje nanosi samo ljeti, i to najčešće na godišnjem odmoru, ključno ju je nastaviti koristiti tijekom cijele godine. Čak i kada je oblačno, sunce i dalje predstavlja opasnost.

Za kraj, kod odabira kreme za sunčanje važno je voditi brigu da je krema nemasna i neljepljiva te da osigurava savršenu raspodjelu bez bijelih tragova.

Diego Dalla Palma SUN SHINE Invisible Spray transparent protection SPF50 

Nevidljiva zaštita od sunca SPF50

 

 

Diego Dalla Palma SUN SHINE Invisible Spray transparent protection SPF30

Nevidljiva zaštita od sunca SPF30

 

 

Diego Dalla Palma SUN SHINE Moisturising Protective milk SPF30

Hidratantno zaštitno mlijeko SPF30

 

 

Diego Dalla Palma SUN SHINE Protective face cream SPF30

SUNSHINE - protective cream SPF30

 

 

Ako trebate savjet ili dodatne informacije o našim proizvodima slobodno nas kontaktirajte na broj telefona: 01 3881 275 ili nam se javite na [email protected]