Početna Savjeti Njega lica i tijela Manikura i pedikura kod kuće: Mekana stopala i glatke ruke u samo nekoliko koraka!

Manikura i pedikura kod kuće: Mekana stopala i glatke ruke u samo nekoliko koraka!

09.09.2023

Njega lica i tijela

Nedostaju li vam mekana stopala? Jesu li Vam stopala gruba, a ruke spucale? Donosimo odlične savjete kako napraviti DIY manikuru i pedikuru kod kuće.

Svi znamo kako su ruke i stopala najopterećeniji dio tijela, ali kada je njihova njega u pitanju, često se nalaze na dnu popisa. Ne morate konstantno odlaziti u kozmetičke salone na manikuru i pedikuru, ali vaše noge i stopala ne moraju zbog toga patiti. Napravite sami manikuru i pedikuru kod kuće jer donosimo sve što vam je potrebno za osjećaj kućnog wellnessa.

Alati koji će vam trebati za pedikuru i manikuru kod kuće:

Kupka od soli mrtvog mora

Sol mrtvog mora najviše je kvalitete koja se može pronaći. Kombinirana je s dragocjenim certificiranim organskim sastojcima i uljima za snažnu, ali i nježnu detox kupku. Nekoliko žličica ove kupke čisti i priprema kožu za nastavak tretmana. BCL Spa kupka od soli mrtvog mora dostupna je u aromama: mandarina i mango, mentol i CBD, limunska trava i zeleni čaj, grejp.  

Možete i sami napraviti kupku od žlice morske soli, tri vrećice omiljenog čaja, kriška limuna i tri žličice meda.

 

Šećerni piling

Prirodni šećer suspendiran u certificiranim organskim uljima čini bazu luksuznih pilinga cijelog tijela. Šećer uklanja mrtve stanice kože, a kožu čini baršunasto mekom i sjajnom. BCL Spa šećerni piling dostupan je u aromama: mandarina i mango, mentol i CBD, limunska trava i zeleni čaj, grejp. 

Med, šećer i maslinovo ulje pomoći će vam u rješavanju mrtve kože i žuljeva.

BCL SPA Šećerni piling s grejpom

Hidratantna maska

Maska za tijelo na bazi gline koja dubinski njeguje i uklanja nečistoće. Certificirani organski sastojci poput ekstrakta krastavca, shea maslaca i maslinovog ulja čine ju iznimno hidratantnom. Idealno za ruke, stopala i tijelo. BCL Spa hidratantna maska dostupna je u aromama: mandarina i mango, mentol i CBD, limunska trava i zeleni čaj, grejp. 

BCL Spa maska za stopala

Njegujuća masažna krema

Završni korak u DIY manikuri i pedikuri je masažna krema koja njeguje, regenerira, umiruje i zaglađuje. BCL Spa njegujuća masažna krema dostupna je u aromama: mandarina i mango, mentol i CBD, limunska trava i zeleni čaj, grejp. 

BCL Spa masažna krema

Savjet plus:

Kako bi si olakšali uklanjanje zanoktica s ploče nokta, koristite profesionalan proizvod koji dubinski njeguje i trenutno se upija. Gel za uklanjanje zanoktica nanosi se kapaljkom i idealan je za profesionalne tretmane kao i za kućnu upotrebu.

Za zanoktice kojima je potrebna intenzivna njega i regeneracija koristite njegujuće ulje od limunske trave, suncokretovih sjemenki, nevenovog ulja, jojobe i vitamina E. Ovo ulje sadrži esencijalna ulja koja djeluju protuupalno i hidratizirajuće. Redovita upotreba znatno poboljšava zdravlje zanoktica.

Koraci za kućnu pedikuru ili manikuru:

  1. Provjerite imate li otvorenih rana, krvarenja ili infekcija na površini ili oko površine nokta.
  2. Uklonite lak – ako ga imate.
  3. Odrežite nokte na željenu duljinu, pazeći da ne oštetite nokat. Nokat na nožnom palcu je širi i deblji pa upotrebljavajte veću grickalicu ili radite male rezove kako biste izbjegli pucanje nokta.
  4. Lagano prođite s turpijom kako biste izbjegli da se nokti počnu savijati ili trgati.
  5. Turpijom uklonite debelu suhu kožu s peta.
  6. Potopite stopala u posudu s mlakom vodom s dvije žlice kupke od soli mrtvog mora.
  7. Sada je savršeno vrijeme da uzmete knjigu i opustite se sljedećih 15 minuta.
  8. Nakon namakanja stopala u kupki, nanesite gel za uklanjanje zanoktica ili regenerator za kosu te ponovno na minutu umočite stopala. Nakon jedne minute nježno gurnite kožicu unatrag.
  9. Temeljito istrljajte stopala, obratite pozornost na zglobove i područje između prstiju. U ovom koraku možete koristiti silikonske rukavice.
  10. Isperite noge te nanesite hidratantnu masku na stopala te nastavite čitati knjigu idućih 15tak minuta.
  11. Uklonite masku za stopala ispiranjem u toploj vodi i osušite ih tapkajući čistim ručnikom.
  12. Nanesite malu količinu masažne kreme na stopala te ih masirajte gnječeći taban, a pomoću palca kružnim pokretima pritišćiite stopala.

Sve ove korake možete primijeniti i na rukama.

Ako je ostalo malo masažne kreme na noktima, odstranite ju pomoću odstranjivača laka.

Za završni sjaj i dugotrajnost ispolirajte nokte te nanesite lak za nokte u željenoj boji.