Početna Savjeti Njega lica i tijela Masaža – blagodat za dušu i tijelo 1.dio

Masaža – blagodat za dušu i tijelo 1.dio

05.10.2012

Njega lica i tijela

Priuštiti svom tijelu užitak dodira koji pomlađuju, suzbijaju stres i opuštaju, potiču cirkulaciju i poboljšavaju tonus mišića. Sve to postiže se masažom. Kako i na što djeluje, kada se i kome preporučuje, u čemu je razlika između „samomasaže“ kod kuće i masaže u kozmetičkom salonu koju izvodi kozmetičarka? Pročitajte na ovim stranicama.

O blagotvornoj masaži maštamo nakon napornog dana, svaki put kad promatrajući svoje tijelo shvatimo da je počelo mijenjati obrise, kad na licu opazimo bore i opuštenost kože. S razlogom jer masaža je sinonim okrepe i užitka, sastavni dio brige o tijelu i izgledu lica, a neizbježan je dio i tretmana koji usporava procese starenja. Žene posebno uživaju u masaži jer je od svih osjeta u tijelu žene najrazvijeniji osjet dodira.

Dodir djeluje putem kože, organa koji je povezan sa svim osjetilima, ima blagotvorno djelovanje na ljepotu i zdravlje, na dušu i tijelo. Upravo zbog višestrukog i snažnog djelovanja masaže vrlo je važno pravilno odabrati vrstu tretmana ovisno o cilju koji se želi postići ili problemu koji se želi prevladati, istovremeno treba voditi računa o vlastitoj naravi i navikama. Primjerice temperamentnoj osobi odgovarat će žustra masaža s bržim pokretima, no za smirivanje stresa gotovo svima odgovara spora masaža umjerenog pritiska.

 

Vaša,

Mr.ph.Seka Zebić

Malu Wilz Beauty centar, tel. 01 3881 811