Početna Savjeti Njega lica i tijela Masaža blagodat za dušu i tijelo – 2.dio

Masaža blagodat za dušu i tijelo – 2.dio

13.10.2012

Njega lica i tijela

Bez obzira koju masažu odaberete, da li je riječ o masaži lica ili tijela, važno je da ste za vrijeme masaže opušteni, da vam ne smeta ništa iz okruženja u kojem se nalazite, bilo da je riječ o zvukovima, mirisima ili bojama. Ako, iz nekog vama nepoznata razloga, osjećate nelagodu to može biti znak da ste odabrali pogrešnu masažnu tehniku, da niste u skladu s kozmetičarkom ili jednostavno da vam ne odgovara ambijent u kojem se masaža izvodi.

Za opuštanje

Ako ste pod stresom masaža lica i tijela pomoći će vam da se opustite. Ali nemojte očekivati čuda od jednog tretmana. Potrebna vam je barem jedna masaža tjedno. Akupresurna, shiatsu masaža ili limfna drenaža jednako dobro opuštaju napete mišiće, ublažavaju napetost i glavobolju, poboljšavaju detoksikaciju i protok energije. Ako osjećate potrebu za dubinskim opuštanjem i odmorom odaberite masažu toplim kamenjem (stone therapy) ili aromaterapeutsku masažu.

Protiv nakupljanja tekućina

Potrebno je pokrenuti optok limfe i time potaknuti pročišćavanje organizma, izlučivanje otpadnih tvari i suvišnih tekućina. Najbolja pomoć je limfna drenaža ali i masaža refleksnih točaka. Već nakon prvog tretmana opazit ćete pozitivne promjene, osjećat ćete se lakše, poletnije, ispunjeni novom energijom, posebice ako uz masažu provodite dijetu za pročišćavanje i pijete dovoljno vode i biljnih čajeva.
Limfna drenaža sastavni je dio oporavka nakon estetskih kirurških zahvata – liftinga lica, blefaroplastike – podizanja očnih kapaka, ali i estetskih zahvata na tijelu. Za potpuni učinak i rezultate potrebno je 10 limfnih drenaža.

Anti age masaža

Pored ostalih učinaka masaža djeluje i na procese starenja tako da ih usporava, a istovremeno aktivira procese obnavljanja i oporavka struktura o kojima ovisi tonus i elastičnost kože, poboljšava protok krvi a time i opskrbu stanica kisikom i hranjivim elementima.
Nakon odstranjivanja šminke i pilinga izvodi se anti age masaža u trajanju od 45 minuta. Sastoji se od:
-drenažne masaže
-modeliranja mišića
-digitopresure
-posebne lifting masaže.
Za postizanje uistinu vidljivih promjena potrebno je anti age masažu izvoditi 2-3 puta tjedno, a ukupno je potrebno 7-10 tretmana.
Uz anti age masažu primjenjuju se i maske za tonus ili specijalne lifting maske.

Za bolje raspoloženje
Jesenska i zimska tjeskoba, previše obaveza,… umjesto da pomoć tražite u lijekovima priuštite si masažu kristalima. Masaža neće riješiti vaše probleme ali će vas opustiti, probuditi u vama energiju s kojom ćete poboljšati samopouzdanje. Masaža kristalima može se primjeniti u kombianciji s aromaterapeutskom masažom, osim opuštajućeg ima snažan učinak protiv starenja.

Imate celulit i opuštene mišiće
Masaža prvog izbora je limfna drenaža, posebice ako vas muči edematozni celulit koji se očituje oteklinama na nogama. Aromaterapeutska masaža osim blagotvornog dodira koristi esencijalna ulja koja potiču dreniranje tkiva i poboljšavaju tonus mišića.