Početna Savjeti Njega lica i tijela Masaža blagodat za dušu i tijelo – 3. dio

Masaža blagodat za dušu i tijelo – 3. dio

23.10.2012

Njega lica i tijela

Svaka masažna tehnika ima određene i potvrđene učinke ili više učinaka.

Refleksna masaža zasniva se na teoriji da je svaki organ tijela povezan s određenom, specifičnom točkom na stopalu i na dlanovima. Podražavanjem tih točaka djeluje se na određeni organ. Jagodicom palca terapeut izvodi digitopresuru određenih točaka i u smjeru koji ovisi o cilju koji se masažom želi postići. Rezultati se postižu već nakon 5-6 tretmana.

Stone therapy ili masaža toplim vulkanskim kamenjem zasniva se na tradiciji Američkih Indijanaca. U masaži se koristi kamenje vulkanskog porijekla zagrijano na 30°C. Kamenje se može postaviti na određene točke na tijelu ili se njime masira tako da zamjenjuje ruke. Stone therapy izvodi se na tijelu i na licu, a ukoliko se izvodi na licu kombinira se s tehnikom digitopresure. Rezultati se postižu nakon 5-6 tretmana.

Masaža kristalima je holistički tretman koji djeluje na 7 čakri, energetske centre tijela. Terapeut kristale odabire ovisno o poremećaju koji osjeti u tijelu. Potom kristale postavlja na chakre i ostavlja ih 20 minuta. Masaža kristalima može se izvoditi na licu i na tijelu. Za potpune rezultate preporučuje se 10 tretmana.

Limfna drenaža je tretman izbora kad je riječ o borbi protiv celulita, oteklina i problema venske i limfne cirkulacije. Osim toga limfna drenaža odlična je pomoć u tretmanu akni upravo zbog toga što potiče izlučivanje otpadnih tvari i pročišćavanje organizma. Izvodi se sporim i vrlo blagim pokretima i pritiscima u smjeru protoka limfe, čime se potiče aktivnost limfnih čvorova. Za optimalne rezultate preporučuje se najmanje 10 tretmana.

Aroma masaža se izvodi esencijalnim uljima koja se odabiru ovisno o problemu koji se tretira, rezultatima koje se želi postići ali i ovisno o ukusu određene osobe. Izbor je moguć između otprilike 500 esencijalnih ulja, a svako ima točno određena svojstva. Grejp i borovica koriste se u anticelulitnom tretmanu, komorač protiv oteklina, ružmarin za stimulaciju, ruža za opuštanje,… Esencijalna ulja razrjeđuju se biljnim uljima, ulaze u optok krvi, djeluju vrlo brzo i imaju dugotrajan učinak. Osim što pomažu u rješavanju brojnih problema izgleda, lica i tijela, esencijalna ulja vrlo su korisna i protiv stresa, za usporavanje starenja, za opuštanje i okrepu.

Malu Wilz Stress Control Mask - Intenzivno smirujuća i izbalansirana kremasta maska s pažljivo izbalansiranim sastojcima ( ekstrakt vinove loze i čičkovo ulje, ceramidi, alantoin proteini svile, mliječna kiselina, vitamin E). Posebno je pogodna za smirivanje osjetljive kože. Ne sadrži mirise i konzervanse.