Početna Savjeti Njega lica i tijela Natura Bissé suha ulja za tijelo

Natura Bissé suha ulja za tijelo

01.02.2024

Njega lica i tijela

Kada je u pitanju njega kože, fokus je gotovo uvijek na njezi lica! Uz mnoštvo dostupnih proizvoda i beauty rutina, najčešće koristimo običnu kremu za tijelo kako bi hidratizirali tijelo. No, jel to dovoljno? Više ne!

Naša je koža najveći organ i najčešće je uzimamo zdravo za gotovo sve dok ne počne pokazivati znakove koji nam se ne sviđaju – suhoća, preosjetljivost itd. Sveobuhvatna rutina njege lica obično uključuje kombinaciju sredstava za čišćenje, tonike i hidratantne kreme, a kada je riječ o ostatku našeg tijela većina nas će nanijeti samo hidratantnu kremu.

Suho ulje za tijelo izvrsna je alternativa teškim losionima i hidratantnim kremama.

Što je suho ulje za tijelo?

Ulja za tijelo brzo postaju popularan i ključan korak u rutini njege kože. Zahvaljujući aktivnim sastojcima, ne samo da hrane i hidratiziraju kožu, već i smanjuju sitne linije i bore, a na koži ostavljaju lijepi i zdravi sjaj. Prodiru duboko u kožu, koža je glatka i ugodnog mirisa. Odlična su u borbi protiv suhe i kože bez sjaja, savršena za one koji rade u suhim klimatiziranim uredima ili su izloženi štetnim utjecajima okoliša. Univerzalna su i mogu ih koristiti svi bez obzira na tip kože.

Koje su prednosti korištenja suhog ulja?

Neke od mnogih prednosti uključivanja suhih ulja za tijelo u vašu svakodnevnu rutinu njege tijela i kože su:

  • Hidratiziraju suhu, umornu i dehidriranu kožu
  • Smanjuju znakove starenja
  • Opuštaju nakon dugog i stresnog dana
  • Zaglađuju i učvršćuju kožu
  • Stvaraju opuštenu i ugodnu atmosferu
  • Idealna su za masaže

Dodavanje suhog ulja za tijelo izvrstan je način da napravite mali spa ritual kod kuće. Jednostavno nanošenje na kožu dovest će do trenutnog opuštanja i osloboditi tijelo napetosti i stresa, a vašoj koži pružiti potrebnu njegu.

Kako odabrati najbolje suho ulje za tijelo?

Aktivni sastojci i što oni znače za vašu kožu, pravi je izazov kada se radi o dodavanju novog proizvoda u vašu rutinu njege tijela. Koje suho ulje je najbolje za opuštanje, a koje ima antioksidativno djelovanje?

Natura Bissé suha ulja za tijelu sadrže više od 90% sastojaka prirodnog porijekla, a zahvaljujući antioksidativnim djelovanjem pomažu smanjiti pojavu znakova starenja, hidratiziraju, omekšavaju i kožu čine blistavom.

Osim što su izuzetno ugodna za tijelo, brzo se upijaju i čuvaju pH vrijednost kože. Pogodna su i za trudnice.

Natura Bissé THE DRY OIL DE-STRESS 100ml

Smirujuće suho ulje za tijelo

Natura Bissé THE DRY OIL DE-STRESS 100ml
Najbolji način opuštanja je vježba dubokog disanja. Udahnite kroz nos 5 sekundi, zadržite dah 5-7 sekundi i izdahnite kroz usta 7 sekundi.  Za bolji san, preporučamo blagu masažu ovim suhim uljem prije odlaska na spavanje! Miris lavande idealan je za opuštanje.

 

Natura Bissé THE DRY OIL DETOX 100mlPročiščujuće suho ulje za tijelo

Natura Bissé THE DRY OIL DETOX 100ml
Nakon šetnje na svježem zraku, koji pomaže u detoksikaciji organizma, napravite spa ritual kod kuće nanošenjem ovog suhog ulja za tijelo. Ovo super njegujuće ulje pruža detoksicirajuće djelovanje, pročišćuje kožu i uklanja toksine. 

 

Natura Bissé THE DRY OIL FITNESS 100mlSmirujuće suho ulje za tijelo

Natura Bissé THE DRY OIL FITNESS 100ml
Napravite masažu nogu ili ruku te opustite napetost, težinu i umor u tijelu. 

 

 

Kako suha ulja za tijelo uključiti u rutinu?

Korištenje ulja za tijelo nije toliko različito od nanošenja losiona ili hidratantne kreme nakon tuširanja. Pomisao na dodavanje još jednog koraka vašoj rutini ponekad može odvratiti ljude od isprobavanja novih proizvoda, ali s uljima za tijelo to je jednostavno, lako i korisno.

Ulja za tijelo najbolje je nanositi nakon tuširanja na čistu, vlažnu kožu jer to može pojačati učinak za vašu kožu, a za najbolje rezultate koristite ih nakon pilinga.

Natura Bissé THE BODY SCRUB 200mlGranulirani hidratantni piling za mekšu i obnovljenu kožu

Natura Bissé THE BODY SCRUB 200ml

 

 

Mogu se koristiti umjesto hidratantne kreme kao lakša opcija, a mogu se koristiti naizmjenično s losionima i hidratantnim kremama, ovisno o potrebama vaše kože. Za one koji žele udvostručiti hidrataciju mogu koristiti oboje. Ulje za tijelo možete nanijeti kao zaštitni sloj nakon hidratantne kreme što će sigurno učiniti vašu kožu mekom i hidratiziranom.

Korištenje je  jednostavno i uobičajeno. Kružnim pokretima, od stopala prema gore nanesite ulje na čistu i lagano vlažnu kožu. Toplina vaših ruku otopit će ulje omogućujući bolju apsorpciju aktivnih sastojaka. Posebnu pozornost posvetite područjima, poput laktova i koljena!

Jesu li suha ulja za tijelo pravi izbor za mene?

Ulja za tijelo su univerzalna i mogu ga koristiti gotovo svi. Imaju goleme dobrobiti za kožu od hidratacije, smanjenja upale i iritacije, svojstava protiv starenja do učvršćivanja i zaglađivanja kože.

Uključivanje ulja za tijelo u vašu rutinu njege kože i tijela pomoći će u održavanju blistave i mladenačke kože.