Početna Savjeti Njega lica i tijela Ovo su najbolji serumi za lice

Ovo su najbolji serumi za lice

29.02.2024

Njega lica i tijela

Serum za lice snažan je kozmetički proizvod koji može transformirati i poboljšati kožu. Međutim, s toliko različitih seruma na tržištu, teško je pronaći najbolji serum za vašu kožu. Zato smo odabrali najbolje serume za lice.

Što je serum za lice?

Serumi su proizvodi za njegu kože koji sadrže velike količine različitih aktivnih sastojaka poput peptida, kiselina, Vitamina C i drugih, koji ciljaju i rješavaju specifične probleme njege kože. Serumi su obično prozirni, na bazi gela ili tekući i rjeđi su od hidratantnih krema. Koriste se nakon čišćenja lica i prije hidratantne kreme.

Kako serum pomaže vašoj koži?

Iako su serumi doista hranjivi i pomažu u liječenju mnogih problema s kožom, oni također imaju druge prednosti za vašu kožu:

1) Serumi su koncentriraniji i prodiru dublje u kožu od krema za lice.

2) Odlična su priprema lica za kremu i pojačavaju učinkovitost. 

3) Čestim korištenjem seruma, posebice onog s prirodnim sastojcima, imat ćete manje vidljive ožiljke, rane, prištiće i druge nepravilnosti. Serum smanjuje vidljivost i daje vam ujednačen ton.

4) Serum pročišćuje pore, što znači manje mitesera i milija.

5) Serumi za područje oko očiju smanjenju suhoću, natečenost, podočnjake i bore, a istovremeno čine oči svjetlijima.  

6) Redovitim korištenjem seruma smanjit ćete upale, suhoću i crvenilo, a koža će djelovati svježe, zdravo i hidratizirano.

Kako odabrati najbolji serum za lice?

Prije kupnje seruma dobro razmislite o ključnim problemima koje želite riješiti. Osim toga, važno je znati koji tip kože lica imate. Na primjer, suhoj i dehidriranoj koži treba hidratantni serum za lice, dok će masna koža ili koža sklona aknama vjerojatno dobro reagirati na serum s azelaičnom kiselinom. Ako niste sigurni koji je vaš tip kože, u ovom članku pročitajte par trikova kako saznati koji je vaš tip kože

Evo nekoliko uobičajenih sastojaka:

1) Vitamin C

To je uobičajeni i prirodni sastojak protiv starenja. Ako ste u kasnim 30-ima ili 40-ima i imate suhu kožu sklonu mrljama, Natura Bissé C+C VITAMIN 20% ANTIOX SOLUTION je serum koji sadrži vitamin C. Ovaj moćni sastojak ne samo da ujednačava teksturu kože i imunitet, već potiće proizvodnju novog kolagena, stoga ga redovito uključite u svoju njegu kože.

Natura Bissé C+C VITAMIN 20% ANTIOX SOLUTION 30mlNatura Bissé C+C VITAMIN 20% ANTIOX SOLUTION 30ml

Serum za lice za učvršćivanje s vitaminom C

 

 

2) Hijaluronska kiselina

Ovaj sastojak je jedan od najbolji za njegu dehidrirane i oštećene kože. Hijaluronska kiselina zadržava prirodnu vlažnost i razinu vode u koži i osigurava da koža ne izgubi ništa od svoje prirodne vlažnosti. Ovaj sastojak čini vašu kožu prirodno zdravom i blistavom.

Diego Dalla Palma HA HERO SERUMDiego Dalla Palma HA HERO SERUM

Hijaluronski serum za dubinsku hidrataciju

 

 

3) Antioksidansi

Antioksidansi su vrlo bitni za zaštitu kože od utjecaja stresa i onečišćenja iz okoliša. Također pomažu u smanjenju pigmentacije, sitnih linija i bora.

Omorovicza Daily Vitamin C 30mlOmorovicza Daily Vitamin C 30ml

Dnevna antioksidativna zaštita za posvjetljivanje i zaštitu od štetnih utjecaja okoliša.

 

 

4) Retinol

Kada se nanese na kožu, retinol se pretvara u retinoičnu kiselinu, koju naše stanice kože prepoznaju kao aktivni sastojak. Brojne medicinske i znanstvene studije su pokazale da je jedan od najučinkovitijih aktivnih sastojaka u borbi protiv vidljivih znakova starenja kože.

Natura Bissé INHIBIT HIGH DEFINITION 60mlNatura Bissé INHIBIT HIGH DEFINITION 60ml

Serum protiv bora i ekspresivnih linija.

 

 

 

5) Peptidi

Peptidi su kratki lanci aminokiselina i građevni blokovi bjelančevina koji su važni za lijep izgled kože. Ako ste naslijedili osjetljivu kožu, koristite serum s protuupalnim svojstvima i peptidima jer oni štite od oksidativnog stresa, upala i starenja. Peptidi u Diego Dalla Palma Soothing anti-redness serumu smanjuju neurogenu upalu, dok neuropeptidi djeluju protiv iritacija.

Diego Dalla Palma SOOTHING ANTI-REDNESS SERUM 30mlDiego Dalla Palma SOOTHING ANTI-REDNESS SERUM 30ml

Smirujući koncentrat protiv crvenila za osjetljivu, kuperoznu ili nadraženu kožu farmaceutskim ili antibiotskim terapijama ili izlaganju vanjskim faktorima. Sadrži patentirane ProSENSE PEPTIDE. 

 

 

Kako odabrati serum?

Ako želite kupiti ono najbolje za sebe, razmislite o sljedećem:

1. Želite li se riješiti sitnih bora i tamnih mrlja oko usta? Ili smanjiti nasumične tamne mrlje na licu? Pronađite serum koji rješava upravo ono što trebate.

2. Uzmite u obzir svoj tip kože. Ako imate masnu kožu ili kožu sklonu aknama, odaberite serum za lice koji sadrži salicilnu kiselinu i retinol. Za suhu kožu korisni su serumi s vitaminom C i hijaluronskom kiselinom. A ako imate osjetljivu kožu, isprobajte serum koji ima prirodne sastojke jer prirodni sastojci uvijek daju najbolje rezultate.

Kada koristiti serum za lice?

Većina seruma za lice sigurna je za nanošenje dva puta dnevno. Jednom ujutro i navečer nakon čišćenja lica.

Serum obično treba nanijeti na kožu nakon čišćenja, a prije hidratacije. Budući da različiti serumi koriste različite sastojke za rješavanje različitih problema, namijenjeni su za upotrebu u različito vrijeme. Na primjer, posvjetljujuće serume za lice koji sadrže vitamin C najbolje je nanositi tijekom dana. Serumi protiv starenja koji sadrže retinol trebali bi se koristiti samo noću, jer mogu učiniti kožu osjetljivijom na sunčevu svjetlost i UV zračenje. Uvijek provjerite upute – i pažljivo ih slijedite.