Početna Savjeti Njega lica i tijela Pravilna njega kože, siguran put do ljepote

Pravilna njega kože, siguran put do ljepote

20.08.2012

Njega lica i tijela

Za redovitu, svakodnevnu njegu nisu vam potrebni desetci proizvoda i dugi sati pred ogledalom. Potrebno vam je mlijeko za čišćenje, tonik, dnevna i noćna krema, a onima koje imaju problematičnu kožu i poneki specifični proizvod.

Važno je da svi proizvodi odgovaraju tipu vaše koža, ali i da ih pravilno koristite.


Prema nekim statistikama svaka treća žena koristi proizvode koji nisu primjereni potrebama njene kože. Dermatolozi kažu da se svakodnevno u svojoj praksi susreću s posljedicama pogrešne njege. Neki dermatolozi smatraju da čak 95 posto svih problema s kožom nije urođeno, već da je posljedica neispravne njege. Posljedica? Samo 17 posto žena smatra da ima normalnu kožu.


Kako bi izbjegli pogreške prilikom odabira proizvoda za njegu potrebno je da doznate kojeg je tipa vaša koža, a najsigurniji odgovor dobit ćete u kozmetičkom salonu.


Svakog jutra i svake večeri lice očistite mlijekom, nanesite mlijeko na obraze i nježno masirajte kružnim pokretima cijelo lice. Osim što ćete odstraniti šminku i nečistoće potaknut ćete cirkulaciju. Mlijeko isperite mlakom vodom, a potom preko lica, vrata i dekoltea prijeđite komadićem vate natopljenim tonikom.


Nakon jutarnjeg čišćenja koža je spremna za dnevnu, hidratantnu kremu ako je vaša koža normalna. Ako je vaša koža suha, uz hidratantnu kremu možete koristiti serum ili kombinirati hidratantnu kremu s hranjivom kremom.


Nakon večernjeg čišćenja koža je spremna za noćnu kremu, hranjivu kremu prije koje se po potrebi nanosi serum primjeren životnoj dobi.

Vaše pitanje: Zašto je potrebna dnevna i noćna krema ?
Dnevna i noćna krema međusobno se razlikuju kao što se međusobno razlikuju dnevne i noćne funkcije kože. Danju je koža izložena brojnim vanjskim utjecajima a ujedno je i pod utjecajem promjena unutar organizma do kojih dolazi zbog konzumiranja hrane i pića, nekih lijekova i sl. Nastojeći održati svoju prirodnu ravnotežu naša koža se brani. Danju su sve funkcije kože usmjerene na obranu od štetnih utjecaja. Cilj dnevne njege jest podržati te prirodne funkcije kože, a to znači hidratantnom kremom koži pomoći da sačuva količinu vode koja joj je potrebna za odvijanje tih funkcija. Noću, dok se odmaramo, naša koža ubrzano radi. Pošteđena od vanjskih utjecaja, koža se obnavlja. Procesi obnavljanja i oporavljanja kože biti će kvalitetniji ako koži osiguramo aktivne tvari potrebne za obnovu i oporavak, a takve tvari sadrže noćne kreme i serumi.