Početna Savjeti Njega lica i tijela Proljetna beauty rutina: 7 jednostavnih koraka za blistavu kožu

Proljetna beauty rutina: 7 jednostavnih koraka za blistavu kožu

28.03.2023

Njega lica i tijela

Proljeće je vrijeme za potpunu obnovu! Vaša koža je definitivno spremna za proljetnu njegu kože. Pa kako pripremiti kožu za tople mjesece koji su pred nama? Evo 7 jednostavnih koraka kako održati svoju kožu blistavom.

1. Piling za lice

Nakon hladnih mjeseci, naša koža je suha, gruba i potrebna joj je dodatna njega kako bi se obnovila i ponovno postala glatka i sjajna. Piling je prvi, a ujedno i najučinkovitiji način za uklanjanje mrtvih stanica kože. Najvažnije je odabrati učinkoviti, ali nježni piling koji neće oštetiti kožu.

Naš Malu Wilz Papaya Peeling je nježan enzimatski piling za lice, namijenjen svim tipovima kože lica. Enzimi dobiveni iz papaje uklonit će sve mrtve stanice nakupljene tijekom zimskih mjeseci, a pritom neće nadražiti kožu. Osim što daje svjež i blistav izgled, ovaj enzimatskih piling poboljšat će strukturu kože lica sklonu crvenilu i aknama. Preporučuje se napraviti ga jednom do dva puta tjedno, ovisno o tipu kože i željenom rezultatu.

Malu Wilz Papaya Peeling

Nježan enzimatski piling za sve tipove kož

 

 

2. Dubinsko čišćenje lica

Nečistoće i višak ulja na licu mogu uzrokovati začepljenje pora i akni. Zato nakon pilinga, a prije hidratacije očistite kožu lica. Odaberite proizvod koji odgovara vašem tipu kože lica. Ako imate suhu kožu, potražite blagi proizvod koji neće još dodatno isušiti kožu, a za masnu kožu pripazite da proizvod dubinskih čisti pore i uklanja višak ulja.

Malu Wilz Gentle Cleansing Foam

Koncentrirana pjena za čišćenje lica za mješovitu i masnu kožu

 

 

Diego Dalla Palma Deep cleansing gel

Gel za čišćenje masne kože sklone aknama

 

 

Omorovicza Cleansing Foam

Pjena za svakodnevno čišćenje lica za osjetljivu, masnu, mješovitu i normalnu kožu

 

 

3. Hidratacija lica

Nakon pilinga, koža je osjetljiva, pa je hidratacija kože ključna za zadržavanje osjećaja glatkoće i sprječavanje isušivanja. Odaberite kremu za lice koja hidratizira, štiti i trenutno osvježava a istovremeno smanjuje bore uzrokovane dehidracijom.

Diego Dalla Palma 24h Hydro replenishing krema za lice pruža trenutni osjećaj ugode i svježine, obogaćena je s 4 različita tipa hijaluronske kiseline i ima multiaktivno bio revitalizirajuće djelovanje. Osim što hidratizira i štiti, lagane je i svilenkaste teksture te se lako upija. Može biti odlična make up baza, a dolazi u modernoj kozmetičkoj torbici s hijaluronskom kremom za ruke.

 

Diego Dalla Palma 24H Hydro Replenishing cream

Hijaluronska krema za suhu kožu, hijaluronska krema za ruke i moderna kozmetička torbica

 

 

4. Zaštita od sunca

Dolaskom toplijih dana, štetne UV zrake uzrokuju starenje, dehidraciju i pjege od sunca na našem licu. Zaštitite svoju kožu od sunca, čak i kad je vani oblačno, redovito koristite kremu za lice s iznimno visokim zaštitnim faktorom.

Možete koristiti laganu i svilenkastu kremu za lice Diego Dalla Palma Daily Protective Fluid koja stvara zaštitni film na površini koji štiti od oštećenja uzrokovanih zagađenjem, slobodnim radikalima i UV zrakama.

Diego Dalla Palma Daily Protective Fluid SPF50 PA++++ 

Lagana i svilenkasta krema za lice s iznimno visokom zaštitom.

 

 

Tonirana krema za lice, poput Malu Wilz Natural Beauty Day Cream, pruža koži prirodno blistav i svjež izgled te štititi kožu od sunca.

Malu Wilz Natural Beauty Day Cream

Zaštitna dnevna tonirana krema za lice sa SPF10

 

5. Serum za lice

Upotrijebite serum za ujednačavanje tena. Isprobajte Malu Wilz Vitamin C Active+ energetski koncentrat aktivnih sastojaka s čistim Vitaminom C za umornu kožu lica bez energije. Izrazito učinkovit anti age tretman koji eliminira vidljive znakove starenja, a možete ga koristiti i kao prevenciju.

Malu Wilz Vitamin C Active+ Energy Complex

Energetski koncentrat aktivnih sastojaka s čistim vitaminom C

 

 

Ovaj koncentrat odličan je za ublažavanje pigmentacijskih mrlja, a osim toga stimulira regeneraciju, poboljšava sintezu kolagena i daje koži sjaj.

6. Čista polica - zdrava koža

Idealno je vrijeme za proljetno čišćenje skincare polica! Uklonite stare proizvode za njegu kože kojima je istekao rok trajanja, jer mogu uzrokovati iritaciju kože!

7. Redovita tjelovježba

Iako se ovo ne odnosi na proizvode za njegu kože, redovita tjelovježba odlična je za naše zdravlje i zdravlje naše kože. Povećava protok krvi i cirkulaciju u licu, a koži daje zdrav sjaj. Kada se znojite, pore se otvaraju i izbacuju nakupljene nečistoće i masnoće. Zato je preporuka da nakon vježbanja očistite kožu jer je bilo izloženo bakterijama.