Početna Savjeti Njega lica i tijela Razbudite svoj faktor ljepote

Razbudite svoj faktor ljepote

07.03.2013

Njega lica i tijela

Mudrost prirode, koju su poznavale i koristile naše bake, danas se izvanredno kombinira sa sofisticiranom tehnologijom 21. stoljeća. Napokon je stiglo proljeće. Sve je više sunčanih dana, priroda se budi iz zimskog sna, krošnje drveća polako zelene, tratinčice cvjetaju, potoci žubore... A što je s ljudima?

Nakon duge zime mnogi se pitaju kako probuditi energiju i zablistati punim sjajem, kako koži vratiti jedrinu i zategnutost, umanjiti bore, regenerirati krhke i lomljive nokte, a kosi vratiti punoću i sjaj. Drugim riječima, kako tretirati sve simptome "proljetnog umora" duha i tijela.

Uza sve naporniji životni tempo i pritiske sa svih strana, malo je vremena za "ispušne ventile" koji su nam itekako potrebni da bi se naš organizam i cijelo tijelo nakon duge zime vratili u ravnotežu. Ipak, ne treba mnogo da se iskopčamo iz svega i budemo sretni i zadovoljni. Može nas usrećiti i samo jedan revitalizirajući tretman u kozmetičkom salonu, opuštajuća masaža ili promjena frizure... Dovoljno je odvojiti sat do dva tjedno i priuštiti si malo zadovoljstva.

Pogledajte samo prirodu i obilje ljekovitog bilja koje nam darežljivo nudi. Sjetite se svojih baka i prabaka, koje nisu imale skupocjene kreme, a bile su lijepe i njegovane upravo zato što su poznavale drevne, danas, nažalost, pomalo zaboravljene mudrosti, kao i načine primjene biljnih pripravaka.

Iz kamena i krša našeg prelijepog Mediterana miješaju se mirisne esencije smilja i mirte, koje u nama bude energiju života i podsjećaju nas na sunce, jug i bezbrižnost. Sićušni cvjetovi smilja nose u sebi esencije tako jake i mirisne da je dovoljna samo jedna kap koja će čudesno pomladiti i najizboranije lice, pokrenuti ustajalu krv i ponovno oživjeti naizgled mrtvu kožu, zbog čega ga i zovu imortella, što znači besmrtna.

A razigrani cvjetovi mirte, utkani u robusni zeleni grm, daju ulje koje osnažuje i stimulira metabolizam kože, umiruje i njeguje oštećenu i suhu kožu te je vidno osvježava i tonificira. Zaista je dovoljna samo jedna kap tih moćnih esencija da koži vratimo živost i energiju.

Najjači prirodni stanični antioksidanti tokoferol, karotenoidi i polinezasićene masne kiseline, sadržani u nekoliko kapljica ulja pasjeg trna ili ploda divlje ruže, regenerirat će i osvježiti zrelu kožu te joj vidljivo umanjiti znakove starenja.

To su samo neki od primjera kako nam biljke mogu pomoći da riješimo probleme uzrokovane zimom i dugim boravkom u zatvorenim i ugrijanim prostorima. Te esencije izvanredno se kombiniraju s vrlo zahtjevnom i sofisticiranom tehnologijom 21. stoljeća, koja nam omogućuje da "kirurgijom bez noža" eliminiramo gotovo sve nedostatke na koži prouzročene učinkom različitih štetnih agensa.