Početna Savjeti Njega lica i tijela Savjeti za njegu suhe kože

Savjeti za njegu suhe kože

21.10.2022

Njega lica i tijela

Suhoj koži koja se ljušti i peruta nedostaje hidratacije, a u ovom članku pročitajte koje proizvode uvrstiti u rutinu njege kože kako biste vratili ugodu, hidrataciju i sjaj.

Što je suha koža?

Koža se smatra suhom kada je bez sjaja, pore nisu jako vidljive, često se peruta i ljušti, jer joj nedostaje vlage.

Postoje dvije kategorije:

  • Suha koža koja ne proizvodi dovoljno sebuma
  • Suha koža koja je dehidrirana zbog nedostatka vode

Postoji nekoliko čimbenika koji mogu uzrokovati suhoću: genetika, uzimanje određenih lijekova, previše sunca, nedovoljno unošenje vode, loša prehrana i starenje.

U prošlom smo članku pisali o njezi normalne kože koja se zbog velikog broja čimbenika i nepravilnom njegom može pretvoriti u suhu kožu lica.

Kako njegovati suhu kožu?

Savršena njega suhe kože temelji se na intenzivnoj njezi s visokom dozom hidratacije. U svoju svakodnevnu rutinu pokušajte uključiti sastojke poput hijaluronske kiseline i biljnih ulja.

1. KORAK: HIDRATANTNO MLIJEKO ZA ČIŠĆENJE

Čišćenje je važan korak u dobroj rutini njege kože i idealna priprema za iduće korake. Za suhu kožu svakako je preporučljivo koristiti nježne proizvode. Nježno Malu Wilz mlijeko za čišćenje kože održat će prirodnu hidrolipidnu ravnotežu te nježno ukloniti nečistoće i make up bez iritacije. Ekstrakt bijelog lopoča pruža dragocjenu vlagu, dok bademovo ulje i aloe vera pružaju hidrataciju i sprječavaju dehidraciju.

Malu Wilz Soft Cleansing Milk 200 ml

 

Malu Wilz Soft Cleansing Milk 200 ml

2. KORAK: HIDRATANTNI TONIK

Za svjež i čisti ten koristite Malu Wilz hidratantni tonik za čišćenje lica koji hidratizira i vlaži prirodnim sastojcima, uklanjajući osjećaj zatezanja. Aktivira kožu i priprema ju za make up.

Malu Wilz Hydro Tonic 200ml

Malu Wilz Hydro Tonic 200ml

3. KORAK: HIDRATANTNI DVOFAZNI SPREJ S HIJALURONOM

Serumi su izuzetno važan korak u njezi suhe kože jer pružaju koži dodatni poticaj koji joj je potreban da bude hidratizirana, podatna i sjajna. Za to je neophodna hijaluronska kiselina ili serumi bogati uljima. Ovaj dvofazni sprej sadrži hijaluronsku kiselinu i ulje.

Prva, vodena faza sadrži tri različite hijaluronske kiseline koje daju koži vodu, punoću i svježinu.

Druga, uljna faza sadrži avokado ulje bogato vitaminom A koji se brzo apsorbira, a kožu čini mekom i glatkom.

Malu Wilz Hyaluronic Active+ Flash Spray 30ml

Malu Wilz Hyaluronic Active+ Flash Spray 30ml

4. KORAK: INTENZIVNA OBNAVLJAJUĆA MASKA

Ako je koža izrazito suha ili tražite dodatnu ugodu, barem jednom tjedno koristite intenzivnu obnavljajuću masku za lice. Ova maska se posebno preporučuje nakon izlaganja ekstremnim vanjskim (hladnoća, sunce, vjetar, toplinski šok) i suhim okruženjima (avioni, klimatizirani i grijani prostori).

Diego Dalla Palma Plumping Hyalu maska je stvarna „oaza blagostanja“ za suhu i nadraženu kožu. Redovitim korištenjem ublažava nelagodu i zatezanje, a koža postaje hidratizirana, meka, svježa i ujednačena.

Diego Dalla Palma Plumping Hyalu Mask 75ml

Diego Dalla Palma Plumping Hyalu Mask 75ml

5. KORAK: HIDRATANTNA KREMA

Nježna i umirujuća, Malu Wilz Thalasso Vital Treatment 24h krema, temelji se na liječenju pomoću morske vode, planktona i alga. Čak su i stari Grci poznavali vitalizirajući, umirujući i ljekoviti učinak oceana kao nepresušnog izvora osnovnih aktivnih sastojaka. Ova hidratantna krema za lice dokazano djeluje na sveukupnu regeneraciju tijela i povećava opće dobrobiti. Nahranite svoju kožu s pozitivnom snagom oceana.

Malu Wilz Thalasso Vital Treatment 24 h 50ml

Malu Wilz Thalasso Vital Treatment 24 h 50ml

Sada kada znate kako njegovati suhu kožu lica, vrijeme je da obavite kupovinu u našem web shopu. Ako imate bilo kakvih pitanja vezano za proizvode ili trebate dodatni savjet, nazovite nas na 01/3881 275. Čujemo se, zar ne?