Početna Savjeti Njega lica i tijela Sheet maske: Kako ih koristiti?

Sheet maske: Kako ih koristiti?

28.11.2022

Njega lica i tijela

Najnoviji trend u svijetu ljepote zasigurno su sheet maske. Osim što su toliko jednostavne za korištenje, idealne su za prezaposlene žene, a i za one kojima se to "baš neda" jer ne oduzimaju više od 30 minuta vremena.

Što je sheet maska?

Kao što i samo ime govori, sheet maska je doslovno list s otvorom za oči, nos i usta. Koristi se za hidrataciju suhe i beživotne kože lica.

Kako se koristi?

Sljedeći koraci pokazuju kako u samo nekoliko minuta možete nahraniti svoju kožu i vratiti joj izgubljeni sjaj:

  1. Operite lice blagim sredstvom za čišćenje. Dobro isperite lice toplom vodom. Možete koristiti krpicu za lice kako biste blago izribali lice.
  2. Koristite tonik za lice. Tonik pomaže pripremiti vašu kožu za sljedeći korak. U slučaju da nemate tonik, ne brinite – vaša koža će i dalje može imati koristi od seruma iz sheet maske.
  3. Otvorite paket koji sadrži masku. Provjerite imate li pri ruci papirnati ručnik ili ručnik za ruke kako biste očistili višak seruma sa sheet maske.
  4. Nanesite masku počevši od čela, pazite da otvori za oči, nos i usta budu poravnati s vašim crtama lica te prstima istisnite višak zraka. Ne smiju se vidjeti mjerhurići zraka. Ostatak tekućine iz paketića možete utrljati u vrat i druga mjesta na tijelu.
  5. Opustite se. Preporuka je da se sheet maska drži na licu od 20-30 minuta, ali ako želite možete ih držati i kraće. No, pripazite! Nemojte ih držati na licu duže od 30 minuta jer će u tom slučaju upiti vlagu s kože dok se suše.
  6. Nakon što ste uklonili sheet masku s lica, laganim tapkajućim pokretima prođite po cijelom licu. To će vam pomoći da se ostaci seruma upiju u kožu.

To je to! Može li biti jednostavnije?

Pogledajte kratki video:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ORGAID (@orgaid)

 

Orgaid Sheet maske pronađite na daljepoti webshop-u i to čak 3 različite vrste:

Njegujuća sheet maska s grčkim jogurtom

Revitalizirajuća sheet maska s vitaminom C

Anti age sheet maska

Isprobajte ih sve i uvjerite se u moć ovih jedinstvenih sheet maski za lice. Vašoj koži je to potrebno, posebno u ovim hladnim mjesecima. Ova brza metoda pomoći će vam da izgledate kao da ste cijelo poslijepodne proveli u  wellnessu, a ne u toplini doma.

Izvor: orgaid.com