Početna Savjeti Njega lica i tijela Skincare rutina za tinejdžere: 8 savjeta u borbi protiv prištića, mitesera i nečistoće

Skincare rutina za tinejdžere: 8 savjeta u borbi protiv prištića, mitesera i nečistoće

31.08.2023

Njega lica i tijela

Složena rutina zahtjeva puno vremena, pa tinejdžeri često nisu dosljedni u njihovoj provedbi. Sve što će vam biti potrebno za kvalitetnu rutinu je piling za čišćenje, maska i hidratantni losion za lice.

U nastavku donosimo jednostavne savjete za povratak u školu, prirodnu njegu kože koju će vam biti lako uključiti u svakodnevnu rutinu:

1. Napravite enzimatski i mehanički piling za lice

Ne zavaravajte se! Koža tinejdžera izložena je prljavštini, znoju i nečistoćama kao i naša. Zato je važno napraviti redoviti piling kako bi pore bili čiste i obogaćene sjemenkama marakuje, ekstraktom fukusa i aloe verom.

Eksfolijacija i nježno čišćenje zahvaljujući dvostrukom djelovanju - enzimatskom i mehaničkom - Nougatine PURETE N°1 - Double Action Facial Scrub – uklanja mrtve stanice kože i nečistoće bez isušivanja.

Piling za lice s dvostrukim djelovanjem

2. Koristite proizvode za obnovu kože nakon ljeta

Nakon cijelog ljeta provedenog na suncu, važno je obnoviti kožu oštećenu suncem s proizvodima koji sadrže hranjive sastojke.

Preporučujemo nježnu masku za lice Nougatine PURETE N°2 - Charcoal face Mask s aktivnim ugljenom i mirisom kokosa i naranče. Obogaćen biljnim ugljenom, koji se dobro apsorbira u kožu, u kombinaciji s koktelom aktivnih sastojaka za čišćenje i uklanjanje toksina za dvostruko djelovanje, čini kožu glatkom i blistavom.

Velika prednost kod maski za lice je što ju možete nositi dok pišete domaću zadaću ili učite za ispit!

Maska za lice s aktivnim ugljenom

3. Losion koji hidratizira i umiruje

Kako bi koža ostala hidratizirana, važno je koristiti Nougatine PURETE N°3 - Matifying Moisturizing Fluid. Ovo je 3 u 1 tretman lica koji hidratizira, matira i regulira sebum kože. S mirisom jabuke, ovaj losion je lagan i ugodan na dodir! Koža je 95% hidratizirana, 80% pročišćena i vraćena joj je ravnoteža za 85%.

Matirajući hidratantni losion

4. Ne zaboravite na SPF zaštitu

Iako ste veći dio dana u školi, važno je da svako jutro naneste kremu za sunčanje. Nikada ne znate kada će vam profesor tjelesnog reći da ćete tjelesni imati na otvorenom – budite spremni!

5. Pravilna prehrana

Nezdrava i loša hrana najčešći je okidač za akne! Zbog pretrpanog školskog rasporeda, često zalutate u restorane brze hrane. U tim situacijama, naručite obroke bez sira, piletinu na žaru umjesto pržene piletine ili salatu umjesto krumpirića.

6. Slijedite jutarnju i večernju rutinu njege kože

Prijelaz s ljetnih praznika u školske klupe pomalo je naporan u prvih nekoliko tjedana. Sjetite se koliko ste imali slobodnog vremena u ljetnim mjesecima, a sada ste prisiljeni slijediti raspored. Ako u tom periodu želite izbjeći izbijanje prištića, redovito slijedite jutarnju i večernju rutinu njege kože.

7. Naspavajte se

Ljeti ste više spavali pa su prištići nestali. Ali to ne znači da sada možete stati i misliti kako će takvo stanje ostati kroz sljedećih nekoliko mjeseci. Potrebno vam je oko 8 do 10 sati sna svake noći. Većina tinejdžera ne spava dovoljno – jedno je istraživanje pokazalo samo 15% tinejdžera spava 8 i pol sati tijekom škole.

8. Posjetite kozmetičara za profesionalno čišćenje lica

Većina tinejdžera ima začepljene pore, jer mladenačka koža općenito proizvodi više masnoće od kože odraslih. Začepljene pore mogu dovesti do tvrdokornih mitesera i bijelih prištića kojih se teško riješiti. Naši beauty savjetnici preporučaju da jednom godišnje posjetite kozmetičara koji će vam pružiti tretman lica koji je usmjeren na rješavanje kožnih problema vezanih za pubertet.

U našim wellness centrima Yes to beauty možete pronaći dječje tretmane lica koji vam mogu pomoći u tome.

Savjet plus: Koristite provjerene i dermatološki ispitane proizvode.

Nougatine Paris je kraljevstvo njege za djecu sa sastojcima neodoljivih mirisa (med, čokolada, lješnjaci, jagoda, karamela) ali s 97% prirodnih sastojaka koji poštuju kožu djece i naš planet. Dječja koža se uvelike razlikuje od kože odraslih i zato je Nougatine Paris razvio proizvode prilagođene željama djece. U suradnji s stručnim timom proveli su brojne istraživačke studije kako bi se upoznali sa specifičnostima kože djece iz različitih krajeva svijeta (Bliski Istok, Kavkaz i Azija) te kako bi stvorili najbolju formulu za njegu kože djece i tinejdžera.

Namijenjeni su djeci (od 3 godine nadalje) i tinejdžerima. Sve formule posjeduju ONE VOICE certifikat.

Dermatološki ispitano. Ne sadrže sastojke životinjskog podrijetla. Nisu testirani na životinjama.