Početna Savjeti Njega lica i tijela Njega kože nakon ljeta

Što nakon ljeta?

17.09.2012

Njega lica i tijela

Posljedice djelovanja sunca, vjetra, morske soli nakon ljeta vidljive su na koži u obliku bora, dehidracije, slabije elastičnosti. Vidljive su gotovo na svakom licu i dekolteu. Dubinska hidratacija i oporavak kože glavni su ciljevi njege kože u jesen. Vitamin C, snažan antioksidans i hijaluronska kiselina zvijezde su jesenske njege i tretmana, potrebni su svim tipovima kože.

Vitamin C jedan je od najvažnijih vitamina jer ima izuzetno širok spektar djelovanja:
- povećava otpornost organizma
- snažan je antioksidans, neutralizira slobodne radikale
- sudjeluje u procesu sinteze kolagena
- sudjeluje u procesima stvaranja stanične energije
- sprečava nakupljanje histamina (djeluje antialergijski)
- poboljšava apsorpciju minerala.
Istraživanje izravne aplikacije vitamina C na kožu u obliku kreme provedeno 1998.godine pokazalo je da vitamin C značajno usporava oksidacijske procese u koži, ublažava bore i posljedice starenja, poboljšava kompaktnost kože.

Naša preporuka: Malu Wilz Energy Complex 7ml

Hidratizirana koža ne samo da izgleda ljepše i mlađe, ona se lakše brani od štetnih utjecaja, lakše obavlja vitalne funkcije, lakše se obnavlja.
Hijaluronska kiselina snažan je ovlaživač, posebno se preporučuje za suhu i dehidriranu kožu. Molekule hijaluronske kiseline privlače i vežu molekule vode u tkivima. Koristi se u tretmanima za suzbijanje bora i daje trenutne rezultate. Poboljšava elastičnost kože, ima i zaštitnu ulogu, te olakšava obnavljanje kože zbog čega se koristi u tretmanima za brži oporavak oštećenja. Aktivira funkcije fibroblasta i sintezu kolagena usporavajući prirodne procese starenja kože.

Naša preporuka: Malu Wilz Hyaluron Moisture Power 30ml