Početna Savjeti Njega lica i tijela Top 7 nutrijenata koji sagorijevaju masnoće

Top 7 nutrijenata koji sagorijevaju masnoće

12.03.2013

Njega lica i tijela

Dolazak proljeća je idealno vrijeme za mršavljenje i za gubitak kilograma. Dijete za mršavljenje mnogo obećavaju, ali svatko tko ih primjenjuje treba znati da vlastiti tijelo treba prihvatiti realno.

Razlika između punije i mršave osobe nije u broju, nego u veličini masne stanice, a isto vrijedi i za stanice mišića, jer vježbanjem ili aparatom Oxifat ne stvaramo nove mišićne stanice, već se postojeće povećavaju. Oxifat  je aparat za mršavljenje i učvršćenje tijela te ga stručnjaci zovu teretana novog doba za ljude koji nemaju vremena a žele dobro izgledati.

CLA – dvostruko nezasićena linolna kiselina koja se nalazi u životinjskim proizvodima (jaja, sir, jogurt, meso). Istraživanje u Norveškoj je pokazalo na 80 pretilnih pacijenata  koji su uzimali CLA tijekom programa mršavljenja da su dobili 50 % mišićne i 50% mase masnoće, dok pacijenti koji nisu uzimali CLA dobili su 25% mišićne i 75% masne mase.

LANENO ULJE -  ubrzava metabolizam i u jetrima veže štetne tvari topive u mastima te ih uklanja iz organizma.

ZELENI ČAJ - izvrstan antioksidans koji olakšava sagorijevanje masnoće, a uz to je koristan za srce.

KROM - smanjuje potrebu za rafiniranim ugljikohidratima, te pridonosi stvaranju mišićne mase,ubrzava sagorijevanje neželjene masnoće te pomaže u normalizaciji kolesterola.

KALCIJ -  povezanost između gubljenja na težini i kalcija je u tome što nedostatak kalcija može naše tijelo staviti u stanje da više jedemo te može izazvati hormonske promjene i promjene u mehanizmu deponiranja masnoće.

SOJINE BJELANČEVINE – dobar izbor su tofu, sojino mlijeko i sojin jogurt. Sojin izoflavon smanjuje proizvodnu masti u tijelu te poboljšava sagorijevanje masti u stanicama.

KELP- morska trava bogata jodom, koja pomaže štitnjači da regulira metabolizam.

Za kućnu upotrebu i uz pravilnu tjelovježbu i prehranu savjetujem Vam Malu Wilz High Definition Body Gel koji stimulira razgradnju masnih stanica, potiče limfnu drenažu i detoksifikaciju.

 

Martina Pužar–Zebić, dip.oec – kozmetolog
Voditeljica Beauty centra Božica