Početna Savjeti Njega lica i tijela Zima je, zaštitite se!

Zima je, zaštitite se!

04.02.2015

Njega lica i tijela

Naša koža u ovo doba godine posebno je osjetljiva i traži dodatnu njegu jer niže temperature, oštar vjetar, niska vlažnost, i boravak u zatvorenom uzrokuju suhu kožu tijekom zimskih mjeseci. Potrebno joj je mnogo njege s preparatima koji joj daju vlažnost. 

Ukoliko uživate u zimskim sportovima treba imati na umu da snijeg jako reflektira sunčeve zrake, te se zaštiti kremom s visokim zaštitnim faktorom. Svaki tip kože traži i zaštitu s visokim UVA i UVB faktorom, kako se sa skijanja ne biste vratili s opeklinama čak i nakon kratkog izlaganja suncu. Prije izlaska iz hotelske sobe obavezno nanesite zaštitnu kremu na sva izložena mjesta i pritom ne zaboravite na uške i usne. Za zaštitu usana postoje posebni stikovi bogate teksture i visokog zaštitnog faktora. Preporučujemo Malu Wilz Winter Cream, zimsku kremu koja koži daje snažnu zaštitnu barijeru i osjećaj hidratantnosti, a za zaštitu vaših usnica preporučujemo Malu Wilz Moisture Plus Lip Color SPF10, sjajilo sa zaštitnim faktorom 10 koji štiti usne od UV zraka, dok dubinskim vlaženjem dugotrajno njeguje vaše usne.

Kako  koža ne bi zimi postala suha, gruba i nadražena, bitno je posvetiti posebnu pozornost svakodnevnim beauty ritualima. Ljuštenje, iritiranost i neugodan osjećaj zatezanja kože spriječit ćemo ako svakodnevno, ujutro i navečer, nakon pranja mlakom vodom, na cijelo lice i tijelo nanesemo  hidratantnu kremu ili mlijeko. Preporučujemo Malu Wilz Hyaluronic Max3 Cream Rich, krema bogata hijaluronskom kiselinom, intenzivne hidratantnosti s anti-age efektom. Za zaštitu kože cijelog tijela preporučujemo Malu Wilz Lotus Body Cream, bogata krema za tijelo sa 24-satnim hidratantnim kompleksom koji pruža dragocjenu vlagu i trajno štiti kožu od dehidracije.

Kod pravilne njege jako je bitna pravilna upotreba pilinga za lice. Kod masne kože piling se sugerira svakih 7 do 10 dana i poslije obavezno trebamo staviti hidratantnu masku. Za mješovitu kožu preporučujemo svakih 14 do 18 dana i poslije obavezno hidratantna ili hranjiva maska, za suhu i osjetljivu kožu sugerira se svakih 28 dana napraviti piling, poslije kojega obavezno staviti hranjivu masku. Kod suhih koža masku u ovim hladnijim mjesecima obavezno stavljati svakih 7 dana.
Preporučujemo Malu Wilz Jojoba Peeling, koji daje koži mekoću i glatkoću te zbog zrnca različite veličine, prilagođen je za svaku kožu, a kao masku preporučujemo Malu Wilz Stress Control Mask, intezivno smirujuća I izbalansirana kremasta maska za kožu s crvenilom, iritacijom i osjetljivošću. 

Od profesionalnih tretmana u salonu u ovo doba godine sugeriraju se tretmani za dubinsko hranjenje sa C- vitaminom, kisikom, vitaminima i lipidima ili za jačanje stanične barijere kože u ovo doba godine trebamo podići imunitet kože kako bi koža bila otpornija na sve vremenske uvjete. Preporučuje se korištenje krema koje stvaraju barijeru na koži i sprečavaju njeno dodatno isušivanje. Nakon boravka na stazi važno je dodatno nahraniti kožu hranjivom masnijom kremom koja će joj dati snagu da izdrži ponovno izlagane vjetru i hladnoći. Nanošenje tek hidratantne kreme nije dovoljno jer se na vrlo niskim temperaturama vlaga pretvara u mikrokristale koji dodatno oštećuju izloženo područje lica, ruku i usana.

Savjetuje:
Martina Pužar-Zebić
Beauty Centar Božica 
01 29 111 28

Narudžbe i informacije na [email protected] ili putem telefona 01 3881 275