Početna Savjeti Njega lica i tijela Zlato u njezi kože – nije trik!

Zlato u njezi kože – nije trik!

09.08.2023

Njega lica i tijela

Rijetki sastojak koji se koristi generacijama, osim što koži daje trenutni sjaj, pruža stvarne blagodati za vaš ten!

Zlato je rijetki trend koji je stoljećima izdržao test vremena kroz modnu i beauty industriju. Više od bezvremenskog metala, zlato ima utjecajne korijene u kraljevskim obiteljima, politici i drevnim kulturama diljem svijeta. Egipatske kraljice su prve usvojile zlato, Nefertiti i Kleopatra su navodno koristile zlatne maske kako bi liječile kožu. Danas zlato ima široku primjenu u njezi kože u obliku seruma, ulja, maski, krema i drugih proizvoda.

Dok trenutna blistava boja dobivena iz proizvoda koji sadrže zlato igra veliku ulogu u popularnosti za njima, oni također nude niz prednosti za kožu. Zlato je prirodni antioksidans i sadrži protuupalna svojstva, može smiriti natečenost i crvenilo uzrokovano nečistoćama i druge iritacije. Dodatno, štiti od slobodnih radikala koji uzrokuju bore i vidljiva oštećenja od sunca.

Koloidno zlato i čisto zlato

Postoje dvije osnovne vrste zlata koje se najčešće koriste u njezi kože. Jedno je koloidno zlato, sitne čestice zlata suspendirane u tekućini i najčešći sastojak u kozmetičkim koncentratima sa zlatom. Nekada ga nazivaju i „nano zlato“, što je koloidno zlato razbijeno na jako sitne čestice nanotehnologijom. Drugo je 24K zlatni prah, najčišći oblik koji postoji. Za razliku od 10K, 14K i 18K, koji su legure zlata i drugih metala, 24K je 100% čisto zlato. Kada se doda maskama, kremama i drugim proizvodima rapidno djeluje na sve probleme, od nedostatka kolagena do neujednačenog tena.

Kako zlato djeluje na našu kožu?

  • SMANJUJE UPALE I CRVENILO

Protuupalno djelovanje jedno je od primarnih svojstava zlata, što ga čini idealnim za osobe koje pate od problema poput akni, ekcema i psorijaze. Metalne zlatne čestice su stabilne, neotrovne i biokompatibilne te ne uzrokuju iritacije i crvenilo na koži. Može pomoći i u borbi s bakterijama na koži, što pomaže uravnotežiti i smiriti reaktivnu kožu.

  • DJELUJE PROTIV ZNAKOVA STARENJA

Pomaže stimulirati proizvodnju kolagena, što smanjuje pojavu bora i ujednačava ton kože. Ioni prisutni u zlatu mogu potaknuti cirkulaciju, pospješuju prirodni stanični metabolizam kože i uklanjaju otpadne tvari iz kože.

  • TRETIRA AKNE I ALERGIJE

Uz protuupalno djelovanje, antibakterijska i antioksidativna svojstva čine ga iznimno učinkovitim za sprječavanje akni. Pomaže ubrzati proces zacjeljivanja i spriječiti infekcije poticanjem prirodnog obrambenog mehanizma kože, učinkovitom borbom protiv mikroba koji uzrokuju prištiće, alergije i osipe.

Linije proizvoda za zlatom

Omorovicza Gold line

Linija na bazi zacjeljujućih svojstava koloidnog zlata i Omorovicza patentiranog koncentrata s ljekovitim svojstvima mađarskih termalnih voda. Osmišljena je kako bi pomogla obnoviti kožu i potaknuti mladenački, revitalizirani izgled. Uključuje proizvode lica i tijela, intenzivno njegujuće i ugodne teksture koje smanjuju znakove starenja, podižu i učvršćuju kožu i daju blistav izgled.

Anti-age zlatna krema za obnavljanje nježnog područja oko očiju.Omorovicza Gold Eye Lift 15ml

Anti-age zlatna krema za obnavljanje nježnog područja oko očiju.

 

 

Anti age maska za lice za trenutni lifting i dubinsku hidrataciju.Omorovicza Gold Hydralifting Mask 50ml

Anti age maska za lice za trenutni lifting i dubinsku hidrataciju.

 

 

Serum bez ulja koji učvršćuje i zacjeljuje mikrooštećenja i neujednačenu kožu.Omorovicza Gold Flash Firming Serum 30ml

Serum bez ulja koji učvršćuje i zacjeljuje mikrooštećenja i neujednačenu kožu.

 

 

Umirujuće aromatizirano ulje za tijelo koje hidratizira suhu kožu.Omorovicza Gold Shimmer Oil 100ml

Umirujuće aromatizirano ulje za tijelo koje hidratizira suhu kožu

 

 

Piling za tijelo za glatku kožu od glave do peteOmorovicza Gold Sugar Scrub 200ml

Piling za tijelo za glatku kožu od glave do pete

 

 

Diego Dalla Palma Icon Time

Rješenje za svaki stadij života. Stanična biorevitalizacija i zaštita potpornog sustava kože: intenzivan anti age tretman osmišljen za borbu protiv bora i gubitka tonusa kože. Obogaćen dragocjenim energizirajućim svojstvima srebra, zlata i platine.

Anti age krema za lice za dehidriranu kožuDiego Dalla Palma IconTime Redensifying anti-age cream 50ml

Anti age krema za lice za dehidriranu kožu

 

 

Intenzivan anti-age serumDiego Dalla Palma IconTime Gold Elixir Serum 30ml

Intenzivan anti-age serum

 

 

Anti age krema za vrat i dekolteDiego Dalla Palma IconTime Intensive Neck & Neckline cream 50ml

Anti age krema za vrat i dekolte

 

 

Malu Wilz Caviar Gold

U kombinaciji s moćnim aktivnim sastojcima poput maca praha, hidroliziranog bisera i RADICARE GOLD® kompleksa, kavijar i zlato imaju anti age učinak te čine kožu blistavom. Ova linija njege kože pruža ciljanu zaštitu od oštećenja uslijed izlaganja plavom svjetlu i UV zrakama. Obnavlja zdravlje kože i jača prirodnu barijeru, regenerira i intenzivno hidratizira. Luksuzni tretman s vidljivim anti age rezultatima.

 

Luksuzna intenzivna anti age njegaMalu Wilz Caviar Gold Luminous Cream 50ml

Luksuzna intenzivna anti age njega

 

 

Luksuzni anti age koncentrat za sve tipove kožeMalu Wilz Caviar Gold Luxury Concentrate 30ml

Luksuzni anti age koncentrat za sve tipove kože

 

 

Zlatna maska za mladenački sjaj svih tipova kožeMalu Wilz Caviar Golden Glow Mask 50ml

Zlatna maska za mladenački sjaj svih tipova kože