Početna Savjeti Njega lica i tijela Problem umornog izgleda kože

Problem umornog izgleda kože

08.01.2015

Njega lica i tijela

Vanjski izgled reflektira naše zdravlje, a nezdrave namirnice i neuravnotežena prehrana uzrokuju umoran izgled, suh i ugasli ten. Jeste li ikad od poznanika ili kolega čuli riječi: "Izgledaš umorno"? Svatko od nas ima "lošije" dane iz različitih razloga, bilo da se radi o neprospavanoj noći, mamurluku, bolesti, glavobolji...

Što god bio razlog, za ovaj problem ipak (sva sreća) postoji pomoć.

Ima mnogo stvari (neke djelotvornije od drugih) koje će vam pomoći postići budan i svjež izgled.

1. Prehrana ima velik utjecaj na vanjsku ljepotu naše kože, a to se posebno odnosi na kožu lica
2.Hidratizirajte kožu iznutra, jer će automatski izgledati zdravije. Pijte dovoljno vode (najmanje 2 litre na dan).
3.Ujutro se istuširajte naizmjenično toplom i hladnom vodom. Ovakvo tuširanje potaknut će cirkulaciju i vratiti vam "boju".
4. Isprobajte ledenu masku za lice. U svaki "pretinac" posudice za led (u vodu) dodajte nekoliko kapi limuna i maslinovog ulja, pa stavite u zamrzivač. Svakog jutra iskoristite po jednu kockicu leda kao ledenu masku. Ledom pređite preko lica, hladnoća će smanjiti natečenost, limunov sok zateže kožu, a maslinovo ulje daje vlažnost koži. 
5. Dajte očima dozu kofeina. Umočite vatice u hladnu kavu, ocijedite i lagano pritisnite ispod donjeg kapka kako biste smanjili natečenost i podočnjake. Kofein je vazokonstriktor i diuretik, pa smanjuje krvne žilice, ublažava natečenost i smanjuje podočnjake. 
6. Za ovakva kritična jutra kod kuće imajte zalihu kupljenih energizirajućih maski koje nije potrebno držati na licu dulje od nekoliko minuta.

U salonu bi svakako sugerirala jedan od najačih tretmana za osvježenje kože.
U svijetu kozmetike, terapeutski kisik slovi kao jedan od najvažnijih elemenata u borbi protiv umorna izgleda, bora i nedostatka sjaja kože lica. Aparativno nanašanje kisika koriste najpoznatije holivudske zvijezde poput Eve Longorie, Kim Kardashion i u tome leži tajna njihova savršenog izgleda.
Kisik je bitan nutrijent za stvaranje kolagena i elastina, djeluje poput daška svježeg zraka za umornu kožu na kojoj se najviše vide posljedice stresa, dugotrajnog rada, starenja i neurednog načina života.

Aparativno nanašanje kisika u kombinaciji sa matičnim stanicama koje su odgovorne za besprijekoran izgled kože, hijaluronska kiselina koži daje najveći postotak vlage, vitamini A,C,E najači antioksidanti, peptidi. Koža nakon tretmana izgleda osvježeno s manje vidljivim borama, zetegnuto te je na dodir mekana i baršunasta. Ova savršena kombinacija aktivnih sastojaka s molekulama kisika pomaže u očuvanju ljepote i mladenačkog izgleda.

Kako bi osigurali svoj tretman kisikom kontaktirajte vaš beauty ili spa salon.

Za kućnu njegu preporučujemo proizvode iz linije Diego Dalla Palma koji će vam pomoći pri rješavanju problema umornog izgleda: 
Diego Dalla Palma REGENERATING SCRUB - eliminira „sivi“ izgled i nečistoće s kože, za sjajnu i čistu kožu. Zbog nježne formule, scrub se može koristiti kad god je potrebno, čak i svakodnevno.
Diego Dalla Palma SOS GEL MASK - intenzivna hidratacijska maska koja osvježava i vraća hidro-ravnotežu kože, štiteći ju od iritacija i stezanja, te umirujući crvenilo. Posebno se preporuča nakon izlaganja intenzivnim vremenskim uvjetima (hladnoći, suncu, vjetru).
Diego Dalla Palma 24-HOUR ACTIVE CREAM - za potpuno hidriranu, osvježenu i njegovanu kožu.

Za više informacija o proizvodima za kućnu njegu i kupovini obratite se vašem beauty ili spa salonu ili posjetite naš web shop Daljepoti

Savjetuje:
Martina Pužar-Zebić

Beauty Centar Božica 
01 29 111 28